Следва

2CELLOS с ново видео към песента „May It Be”

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 26 юни до 2 юли

Къде и какво от понеделник до неделя тази седмица...

Events преди 6 години

Пътуващо кино през лятото:

През лятото обувките пеят, звездите светят по-ярко, а на нас ни се ходи на кино. На 26 юни от 21:00 ч по традиция на сцена „Лятната естрада“ в Борисовата градина ще се състои откриващото събитие на шестия сезон на кампанията за възстановяване на летните кина в България - „Пътуващо лятно кино с БНТ1“. Началото е запазено за прожекцията на филма "Пеещите обувки". Екранната история пресъздава избрани мигове от творческата и лична история на известната в средата на миналия век певица Леа Иванова и композитора Еди Казасян. Като режисьор на лентата Радослав Спасов получи специалната награда на журито на Московския кинофестивал в края на юни миналата година. Сценарият, посветен на две от знаковите имена в българската модерна музика, е създаден от Радослав Спасов и писателя Георги Данаилов.

Входът е свободен, иска се само желание за кино.
 

Пред телевизора:

Понякога обаче през лятото сме мързеливо настроени и предпочитаме киното да дойде само при нас, а ние да си седим с коктейл на …дивана. В рамките на кампанията "Великият понеделник" киноманите избират кой филм да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по Kino Nova. Началото е този понеделник, 26 юни.

Кампания продължава десет седмици. Зрителите имат възможност да избират филма на седмицата до следващия понеделник, като ги очакват и награди. Сред първите пет предложения е романтичната комедия "Колкото, толкова", с която Хелън Хънт и Джак Никълсън печелят "Оскар" за Най-добра актриса и Най-добър актьор. Зрителите могат да изберат да гледат още приключенската екшън-фантастика "Трансформърс: Отмъщението" и екшън-фантастиката "Невероятният Спайдърмен". В първата седмица на кампанията на великата арена излизат също режисираната от Стивън Спилбърг драма "Боен кон" – с номинация за две награди "Златен глобус" и шест статуетки "Оскар", както и екшън драмата "Бойна кръв" с участието на Ник Нолти, Том Харди и Джоел Едгертън.


Феновете могат да избират своя фаворит на Facebook страницата на канала, а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 3 юли, от 21:00 ч. по Kino Nova. Седмичните награди за най-запалените киномани са тениски с уникален дизайн, а в края на кампанията петима късметлии имат възможност да спечелят кино кресло.

Концертът:

Талантлива, красива, елегантна и много артистична. Звездата на френската музика Патрисия Каас се завръща у нас с нов албум, нова доза удоволствие и готова да покаже истинското си аз. Концертът е на 28 юни в зала 1 на НДК. При предното си гостуване Каас пееше Едит Пиаф. Сега Патрисия ще пее себе си. Певицата е подготвила изповед в музика, с която ще разкрие това, което вълнува сърцето й. „Също като в доброто старо време! Песните в албума представят мен самата, такава каквато съм днес. Исках да създам изчистен звук, по който работиха само петима музиканти. В песните споделям неща, които ме докосват – както някога, но с по-модерен звук“, разказва самата изпълнителка.

Началото на шоуто е точно в 20:00 ч.

Изложбата:

Нетрадиционен начин за бягство-чрез изложба, предлага Петя Радкова. На 29 юни в ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия на бул.”Васил Левски”57 в София, Петя ще представи творбите си обединени под заглавието „Натюрморт“. „Желанието ми да споделям красотата, която виждам и да творя, направиха камерата моя четка. Желая да живея в красив и спокоен свят, затова често си го създавам сама. Фотографията е реалност, но и бягство. Убедена съм, че красотата ще спаси света“, смята Петя Радкова. От произведенията й звучи и музика „.Има я радостта на Моцартовата музика, силата на Бетовеновото звучене, веселото и напористо присъствие на Стравински, романтиката на Вивалди - предадени в багри и цветове. "

Изложбата се открива на 29 юни и ще продължи до 22 юли. 


Фестивалът:

Как изглежда Азия отблизо? Отговорът ни посреща на 2 юли в Борисовата градина в София, на сцена „Лятна естрада”, където за първи път ще се проведе „Фестивал на азиатската култура“. 13 държави с представителства у нас ще запознаят със своите традиции българската публика. Посетителите ще могат да се докоснат до типични за азиатската култура танци, музика, изкуство, кухня, природа и традиции. Желаещите ще имат възможността да се включат в над 30 различни активности, чрез които ще се докоснат до магията на азиатската култура отблизо.

Посланиците на държавите-участници Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония ще обявят началото на фестивала. Всяка държава е подготвила програма, в която ще участват нейни представители. Наред с разнообразната програма с активности от различен характер, гостите могат да закупят и билети за участие в томбола. Голямата награда е 2 билета до дестинация по избор в Азия. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност от Международния женски клуб (IWC), партньор на фестивалa „Азия отблизо”.


Официалното откриване на фестивала ще се състои в 10:00 ч. Събитието ще продължи през целия ден и ще завърши в 20:00 ч. със специална Гала вечер.



 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?