Следва

Кино в Зоопарка! През юли дивото зове!

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 3 до 9 юли

Къде и какво от понеделник до неделя тази седмица...

Events преди 6 години

Сцена:

Млади, талантливи и нестандартни. Възпитаниците на НАТФИЗ продължават участието си и във втората седмица от XVII издание на „Малък сезон“ в Театрална работилница „Сфумато“. Проектите им може да гледате при вход свободен в Голяма зала „Сфумато“. В понеделник от 21:00 ч до 22:15 ч. е  „Шошана“  по сценария на филма „Безславни копелета“ на Тарантино и лични истории на актьорите. Предложението за вторник от 22:00ч. до 23:30 ч е „Антигона“ по Софокъл.
 

Изложбата:

Как биха изглеждали спомените ви, ако се превърнат в картини? Иван Манойлов предлага отговора на този въпрос за себе си. На 4 юли в 18:00 ч. в Галерия - книжарница „София Прес“ на ул. “Славянска” 29 се открива изложбата му „Спомен от миналото“. Иван Манойлов е роден на 7 март 1943 г. в град Лом. Работи в областта на пейзажа, портрета и фигуралната композиция. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия и галериите в Смолян, Благоевград, Русе, Добрич, Враца, Монтана, Лом, а също така са и в частни колекции в България, Германия, Австрия, Гърция, Англия, САЩ, Израел, Япония, Аржентина и др. Член на СБХ от 1982 г.

Изложбата му може да посетите до 14 юли.
 

Морето в картини и поезия:

Една изложба за седмицата никога не стига, затова се спираме и на произведенията на Марио Жеков, събрани под заглавието „Художникът чието ателие беше природата“. Откриването е на 5 юли от 18:00 ч. в галерия „Нюанс“ на ул. Иван Денкоглу 42 в София. Гостите ще могат да се насладят и на четене на поезия на морска тематика. Марио Жеков достойно заема мястото си в историята на европейското изкуство от първата половина на 20-ти век. Той се нарежда сред най-добрите ни пейзажисти и маринисти. Изложбата събира над 30 творби на художника, повечето непоказвани до момента.

Водни войни:

Писнало ви е от жегата, а няма на кого да си го изкарате? Намерихме решение за вас, трябва само да се въоръжите с шишета, кофи, водни пистолети и пушки. Над 800 младежи се очаква да вземат участие във „Водни войни" пред НДК- София в събота на 8-ми юли. Инициативата е на Андрей Андреев, който я организира вече три години в Габрово. Желанието на Андрей е и хората в столицата да бъдат по-често заедно, да се почувстват като една общност и да осъзнаят, че за да работиш сериозно, трябва да можеш да се забавляваш в максимална степен.

Началото е от 16:30 ч., а краят, ако оцелеете до него, в 18:30 ч.

Фестивалът:

Джазът може да се превърне всяко време в идеално, но когато е лято, небето е по-синьо, мечтите по-смели, а вечерите те приканват да се събуеш бос и да тичаш по тревата. Точно затова не пропускайте тaзгодишното издание на А to JazZ. Фестивалът ще се проведе на 7, 8 и 9 юли в Южен парк 2, а мащабът и участниците, с които ще се срещнете, ще ви зареди чак до другото лято. А to JazZ 2017 ще бъде оглавен от Dirty Lloops, Robert Glasper Experiment и Christian Mcbride's New Jawn.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?