Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 28 август до 3 септември

На 1 септември излиза „Изгубеният град Z” на Дейвид Гран

На 1 септември излиза „Изгубеният град Z” на Дейвид Гран...

Books преди 6 години

На 1 септември излиза „Изгубеният град Z” на Дейвид Гран, завладяваща история за една от най-големите мистерии на ХХ век!

„Изгубеният град Z” е история посветена на британския пътешественик, изследовател и археолог Пърси Фосет. През 1925 г. той предприема пътешествие със сина си в Южна Америка, в джунглите на Амазонка, в търсене на легендарен древен град. Едва 57-годишен, полковник Фосет изчезва безследно. Опитвайки се да го издирят, множество авантюристи загиват или се завръщат с празни ръце. Дейвид Гран ни разказва тази удивителна история – едновременно пътепис, биография и детективско разследване, докато описва собственото си пътуване през смъртоносните джунгли. Въпросът е: мит или реалност е изгубеният град Z?

Роден през 1967 г., Дейвид Гран е американски журналист и автор на бестселъри. Работи за сп. „Ню Йоркър“, но има публикации в редица вестници и списания като „Ню Йорк Таймс“, „Бостън глоуб“, „Атлантик“, „Вашингтон поуст“ и „Уолстрийт джърнъл“. Дебютната му книга, „Изгубеният град Z“, става бестселър №1 на „Ню Йорк Таймс“, преведена е на повече от 25 езика и е номинирана за наградата „Самюъл Джонсън“. Едноименният филм на режисьора Джеймс Грей е неустоимо приключение с участието на Чарли Хънам, Робърт Патинсън, Иън Макдърмид и Сиена Милър и ще бъде показан в рамките на „Синелибри” 2017.
 



Цена: 18лв. 
 

More Books