Следва

Шест фантастични модни документалки, които да не пропускаме

Германската фотографка Шарлоте Шмиц с първа изложба в България

Изложбата ще може да се види в Гьоте-институт, където ще се проведе и разговор и подписване на едноименната книга към проекта.

Events преди 4 години

La Puente е най-големият публичен дом в южната част на Еквадор. Намира се в град Мачала и в него работят над 150 жени. Фотографиите са създадени в партньорство с тях – сами избират как да позират, а след това рисуват върху полароидните си снимки с лак за нокти.В началото функцията на лака е да прикрие самоличността им, но той бързо се превръща в творческо средство.

Участието на моделите е в основата на художествената практика на Шарлоте Шмиц. Тя свежда до минимум структурите на неравнопоставеност, които предполага фотографският процес и по този начин позволява по-дълбоко и комплексно разбиране на участващите хора.

Серията, за която тя получава първата награда FotoEvidence W, представя една нова перспектива към иначе клишираната тема. Тя създава пространство за по-сложно и лично разбиране на личностите, разказващи своите истории, които се противопоставят на съществуващите стереотипи за секс работничките. По света повечето от тях са жени, докато авторите на арт и фотографски проекти на тази тема обикновено са мъже. Творбите често не показват жените така, както те биха искали да бъдат видени, и допринасят за дисбаланса във възприемането на секс работниците и жените като цяло.

Освен полароидни снимки и видео документация в изложбата ще бъдат включени още едноименната книга, както и чаршафи, които жените са подарили на Шарлоте Шмиц. Това са и единствените лични вещи, които те притежават в стаите на La Puente.

Изложбата ще бъде открита на 18.03. в 18:30ч. ( Гьоте-институт България ) и ще бъде отворена до 17.04.2020

Разговорът с авторката и подписване на едноименната книга към проекта ще се състои на 20.03., 18:30

More Events