Следва

Фантастични герои и невъобразими предмети се заселиха в квАРТал и заживяха там заедно!

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 28 август до 3 септември

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 28 август до 3 септември...

Events преди 6 години

Изложбата

Изложба 1-8 септември

Третият международен фотосалон „Старт Фото 2017“ ще бъде открит на 1 септември в галерия „Академия“ на Националната художествена академия и ще е на разположение на посетителите до 8 септември. Както при предишните издания, събитието отново е под патронажа на Столична община и в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP) и Национално сдружение фотографска академия България "Янка Кюркчиева", Международната федерация по борба и Европейския съюз по борба.

Събитието е единствено по рода си в България поради наличието на раздел „Спорт“, който ще бъде важен и с оглед признанието, което получи София да бъде Европейска столица на спорта през 2018 година. Идеята на екипа на „Старт фото“ със спортната тема в толкова престижен салон е да покажем, че спортът и културата вървят ръка за ръка.

През тази година в конкурса се включиха над 280 автори с повече от 3000 фотографии. Отличени за изложбата са 130 фотографии на автори от всички краища на света.

Откриване - 1 септември, 18:00 часа
Галерия „Академия“, ул. „Шипка“

Филмът



БНТ1 отбелязва годишнината от смъртта на принцеса Даяна с документален филм на Би Би Си.
Филмовият разказ проследява реакциите във Великобритания след загубата на „принцесата на народа“

 Двадесет години след като светът се прости с принцесата на Уелс – Даяна, БНТ1 ще припомни на зрителите как е приета новината за нейната смърт от кралското семейство и британското общество. На 1 септември (петък) от 20:55 часа обществената медия ще излъчи документалния филм на Би Би Си - „Даяна: Седем дни, които разтърсиха света“ (2017).

За британците смъртта на Даяна е равнозначна на гибелта на Джон Кенеди за американците. Чрез непопулярни кадри и разкази на близки приятели и сътрудници на „принцесата на народа“, както и на обикновени граждани, режисьорът Бен Райдър пресъздава неописуемия шок, който преживява нацията.

Новината за смъртта на Даяна се възприема като истински катаклизъм и като необяснима трагедия. Филмът предизвика истински интерес, защото проследява реакциите на кралското семейство в една сложна ситуация за тях. Обществените нагласи, обвиненията, любовта към кралската особа, която след смъртта си се превръща в легенда, а приживе отправя предизвикателство към традициите на монархическата институция – това са част от темите, които изследва документалният филм.

Фестивалът



Остават броени дни до началото на най-големия младежки фестивал в България - FUNCITY+, който ще превърне пристанището на Варна в зона за забавления и всичко, което вълнува младите хора в Европа.
Между 31 август и 3 септември 2017 във фестивалната зона ще се обособят няколко сцени и зони за танци, работилници, изкуство, спорт и игри. Специално за FUNCITY+ във Варна ще пристигнат и гости от чужбина сред които едни от най-добрите танцьори и хореографи, както и диджей от Словения, които ще направят своите workshop-и и ще се погрижат за доброто настроение на посетителите.
На музикалната сцена на фестивала ще се качат някои от най-обичаните български изпълнители като DRS, Нокаут, Миленита, Skiller, Pe4enkata и много други, а телевизионния рок формат „Голямото рок междучасие“ ще проведе регионален кръг, на който ще потърси най-яката рок банда в североизточна България.
Във всички фестивални дни на сцената за танци ще е много горещо, тъй като в програмата й са включени демонстрации и уроци по капоейра, модерни танци, pole dance, хип-хоп и брейк, Popping и много други. За по-спортните натури сме подготвили функционални тренировки, пилатес, йога, фитбол, степ аеробика, MTV dance, карате и уроци по самоотбрана.

Цялата програма вижте тук.


Концертът

За четвърта поредна година екипът на БГ Радио, много музиканти, приятели и слушатели на медията ще изразят своята почит и благодарност към дългогодишния музикален директор и един от създателите на медията, която пуска само българска музика – Ана Мария Тонкова като символично й посветят песен.
БГ Радио представя традиционния акустичен концерт в нейна памет – Песен за Ани на 30 август в 18 ч.
Тази сряда на живо в ефира на БГ Радио, Миро посвещава любими български песни на Ана Мария Тонкова в един емоционален, изящен и подготвен с много обич концерт. Песен за Ани със сигурност ще изненада и развълнува не само тези, които познаваха и обичаха Ани, но и всички почитатели на хубавата българска музика, с неочаквани акустични версии на любими български песни. Заедно с Миро на импровизираната сцена в радиото ще бъдат и музикантите Светлин Къслев – клавири, Васил Крумов и Огнян Георгиев - китара.
Четвъртият концерт Песен за Ани ще се излъчи на живо от студиото на БГ Радио на честотите на радиото в страната, онлайн и през мобилните приложения за iOS, Android и Windows.



Фестивал на крафт бирата


Kaufland ще е домакин на фестивал за крафт бира през септември

През септември в четири областни града в България хипермаркети Kaufland ще бъдат домакини на първия по рода си в страната фестивал на крафт бирата – Kraftland в Kaufland. Посетителите ще имат възможност да опитат различни видове крафт бири, изложени в специално издигнати за целта фестивални конструкции, разположени на паркингите на съответните филиали. Сред потвърдените участници в различните градове са марките Blek Pine, Диво Пиво, Гларус, Айляк, Веритас, Ах!, Бял щърк, Ромбус, Йегерхов.

Удоволствието от вкуса ще бъде допълнено със споделяне на любопитни факти за процеса по производството на крафт бира и повече информация за съставките, които могат да се съдържат в нея. 
Привържениците на крафт пивото от цялата страна могат да посетят Фестивала между 10:00 и 21:00 часа през уикендите от септември, както следва:
• Варна (2-3 септември, хипермаркет Kaufland „Трошево”, до Mall Varna);
• Бургaс (9-10 септември, хипермаркет Kaufland, ж.к. Изгрев);
• София (16-17 септември, хипермаркет Kaufland, бул. “ген. Тотлебен“ №36, до Пирогов);
• Пловдив (30 септември - 1 октомври, хипермаркет Kaufland, до Гребния канал).



Анимацията

Героите на Джунглата

Морис може и да е пингвин, но вътре в него се крие същински тигър!
Отгледан от тигрица, с течение на времето Морис става истински кунг фу боец. Със своите приятели, Героите на джунглата, той иска да възстанови реда и правдата, следвайки примера на майка си, но Игор – една дяволита коала, обградена от своите не особено интелигентни последователи маймуни, има за цел да унищожи джунглата...

Премиерна дата: 01.09.2017








More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?