Следва

723 тайни на добрия маникюр

Горещ летен макиаж

В горещото време кожата става по-мазна, лицето постоянно блести, а на нас ни се иска да изглеждаме красиви...

Beauty News преди 14 години

В горещото време кожата става по-мазна, лицето постоянно блести, а на нас ни се иска да изглеждаме красиви.

Освен това, тъкмо лятото е време за сватби, когато тържественият макиаж е необходимо да се запази в първоначалния си вид дълги часове.

Следвайки няколко основни правила, може да разчиташ на траен макиаж дори в най-знойния ден.

Подготовка на лицето за нанасяне на грима


- Забрави за тежките кремове, през лятото ще ти е достатъчен лек овлажняващ флуид със слъцезащитен фактор.

- Ако притежаваш мазна кожа, най-добре е да използваш матиращ гел на водна основа.

- Ако гримът трябва да се задържи през целия ден, възползвай се от специална основа за грим. Тя не само изравнява текстурата на кожата и придава на лицето кадифена матовост, но осигурява и максимална трайност на грима. Не забравяй да нанесеш база на клепачите и устните.

Фон дьо тен и пудра


- Избирай лек течен коректор и тонална основа. Не е нужно да ги нанасяш с пръсти, които при съприкосновение с лицето добавят към кожата мазнина, а с помощта на козметичен тампон или четка.

- При мазна кожа предварително навлажни тампона за нанасяне на основата с матиращ тоник – така ще се образува много тънък слой, кожата ще диша по-лесно, а гримът ще се задържи по-дълго

- С четчица сложи към основата пудра на прах, която осигурява по-добро матиране, отколкото компактната. За мазна кожа е идеална минералната пудра, притежаваща антисептични и абсорбиращи свойства.

- Ако кожата е много мазна, може вместо течен фон дьо тен, да се направи минерална основа. Това ще те избави от необходимостта да нанасяш допълнителен отежняващ слой пудра.

Червило и грим на очите


- Червило и сенки избирай с течна текстура или с консистенция на мус – те не се сплъстяват и не изчезват от кожата дори след продължително време. Имай предвид, че средства с такава текстура се втвърдяват почти мигновено, затова веднага след нанасянето им трябва равномерно да се разнесат.

- Обърни внимание на приятните в горещината средства с охлаждащ ефект, които пускат сега много фирми.

- Отдай предпочитание на водоустойчива спирала и молив за очи. Те няма да се размажат и потекат, дори и да е много топло или ти се поиска да поплачеш на някоя сватба.

- Ако престои много горещ ден, най-добрият избор за веждите е прозрачен или цветен гел за тяхната фиксация, който може да се използва самостоятелно или върху нанесен с молив контур. Моливът тогава няма да се размаже.

Устни

- За максимална трайност на червилото, сложи го предварително в хладилник.

- Първо очертай контурите на устните с молив и ги защриховай. Нанеси червилото с четчица, попий устните със салфетка, а след това нанеси червилото втори път. Така червилото ще се задържи по-дълго.

- Дълготрайното червило силно изсушава устните и затова предния ден непременно добре ги овлажни с балсам. Осигури си средства за сваляне на траен грим – качествените трайни червила стоят на устните докато не ги изтриеш, а това не се получава с обичайните средства.

- След очертаване на устните и нанасянето на дълготрайното червило изчакай да изсъхне, а след това сложи блясък. През деня блясъкът може да се обновява, но да се слага повторно червило отгоре не трябва – може да започне да се рони на устните.

Фиксация на грима

- Ако ти предстои тържествено мероприятие, по времето на което гримът трябва да остане безупречен, за финал, използвай фиксатор за грим. Такива фиксатори създават на лицето невидим слой, устойчив на влага и горещина. Та са под формата на спрей и обикновено се произвеждат от професионалните марки грим.

Корекция на макиажа в продължение на деня

- Не напудряй постоянно кожата, когато тя започне да лъщи, иначе скоро на лицето ти ще се съберат многочислените слоеве пудра. Най-добре използвай матиращи салфетки, а пудрата нанасяй не по-често от един път на два часа.

- Още един начин да запазиш кожата матова е да използваш специална пудра „анти блясък” (предлага се от професионалните марки). Такива пудри са безцветни, дори при многократно нанасяне не създават ефекта гъсто напудрено лице и ефективно отстраняват мазният блясък на кожата.

More from View Sofia

More Beauty News