Експертите говорят: Какво състарява кожата ни

Известният натуропатичен лекар Нигма Талиб е уверена, че кожата на всеки човек е огледало на хранителните му навици...

Всичко, което ядем, и още повече - всичко, с което злоупотребяваме, веднага се проявява върху лицето ни. Как да определим кои продукти трябва да изхвърлим и какво причинява появата на най-често срещаните бръчки?

„Ако внезапно ми се появи пъпка на лицето, на снимачната площадка това не е голям проблем – веднага специалистите се справят с това с помощта на професионалния грим, който прави чудеса. Но истината е, че се старая да изглеждам безупречно и в моментите, в които съм със семейството си, както и на романтична вечеря с любимия си. Много съм внимателна в грижата за кожата си, затова често ходя в Лондон за съвети при Нигма Талиб“, разказва моделът на Victoria’s Secet - Роузи Хънтингтън-Уайтли.


Нигма с Роузи Хънтингтън-Уайтли

Стела Маккартни, Кейт Босуърт, Пенелопе Круз и още десетки холивудски знаменитости са верни на съветите на Талиб, чиято книга за връзката между храненето и стареещата кожа излезе във Великобритания в края на март миналата година. Четивото бързо се разпространи и в съединените щати, а системата за изграждането на хранителни навици и изготвянето на лична диета се превърна в нов вид детоксикация – популярна и много обсъждана.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.