Следва

Един дъъълъг брюкселски уикенд… През август!

Ново поколение творци

Горещият месец юли е наситен със серия “горещи” събития в календара на Националната художествена...

Events преди 15 години

Горещият месец юли е наситен със серия “горещи” събития в календара на Националната художествена академия. Eдновременно с кандидатстудентските изпити, Академията представя пред публика произведенията на своите възпитаници от випуск 2008/2009.

По традиция това представяне е под формата на цяла изложбена програма. Избрани произведения на младите художници - випуск 2008/2009 от всичките специалности на факултетите за приложни и изящни изкуства в Националната художествена академия (“Резба”, “Керамика”, “Сценография”, “Текстил”, “Индустриален дизайн”, “Рекламен дизайн”, “Порцелан и стъкло”, “Дизайн на детската среда”, “Метал”, “Мода”, “Реставрация” и Живопис”, “Стенопис”, “Скулптура”, “Графика”, “Книга и печатна графика”, “Плакат и визуална комуникация”) ще са експонирани в салоните на две от най-представителните изложбени пространства в София: галерия “АКАДЕМИЯ” – НХА, “Шипка” 1 и галерията на СБХ - “Шипка” 6.

Художествената академия и Съюзът на българските художници обединяват своите усилия в този вълнуващ диалог между поколенията, а младите автори получават своята първа обществена изява.Главен съмишленик на НХА в желанието й да представи изкуството на бъдещето бе SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК.Ето какво ни показват младите артисти в двете галерии - Шипка 1 и Шипка 6

ИЗЛОЖБА БАКАЛАВРИ, НХА – ВИПУСК 2008/2009
ФАКУЛТЕТ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА
ФАКУЛТЕТ ЗА ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА
Откриване: 14 юли (вторник) 2009 г., 18.00 часа
Галерия СБХ, “Шипка”6 – І, ІІ етаж;
Изложбата продължава до 30 юли 2009

ИЗЛОЖБА МАГИСТРИ, НХА – ВИПУСК 2008/2009
ФАКУЛТЕТ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА
Откриване: 16 юли (четвъртък) 2009 г., 18.00 часа
Галерия “АКАДЕМИЯ”, ул. Шипка 1
Изложбата продължава до 26 юли 2009

More Events