Следва

VIVACOM Art Hall представя авангардния проект STATIONS

Movie Test Drive: Възвишение

КиноМания

Movies & TV преди 6 години

С риск да се повторим от статията за Велислав Павлов - на нашенско сме.
За обща радост, по света и у нас, българското кино набира бясна скорост, превземайки не само големия екран, но и нашите сърца. Ф-Е-Н-О-В-Е сме! И то големи. Гледахме “Вездесъщият” и останахме с пръст в уста. Близо месец по-късно гледахме и “Възвишение” и вече сме УАУ! Иначе казано: Евала...

Лентата е с дължина 2 часа и половина, които обаче не се усещат по никакъв начин. Комбинация от емоции и невероятна актьорска игра приковават напълното вниманието и за секунда погледът не мърда от екрана. Смях, плач, вълнение и нито грам търпение за следващия кадър. Филмът е правен по книгата на Милен Русков - “Възвишение”, категорично в списъка ни с четива. В образите от страниците по романа на Русков се въплащават Владимир Михайлов, Стоян Дойчев, Христо Петков, Юлиян Вергов, Димитър Рачков, Захари Бахаров и др. Зад невероятната прожекция стои Виктор Божинов със завидни режисьорски умения. Страхотният подбор на екип определено оказва влиянието си върху качеството проекта и представянето му. Професионализмът е на макс, абсолютно възхитителен.

Съветваме, който все още не е вкарал прожекцията в графика си, да се заеме още днес! Препоръчваме голямо меню: пуканки + кола! Заради традицията, не заради компенсационния елемент. 

More Movies & TV