Следва

Горан Брегович: С три писма от Сараево оставих сърцето си в цигулката!

"Черна комедия" - безумен фарс на тъмно

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ”? Сигурно ви звучи познато? Да, ако не сте гледали пиесата на Питър Шафър, то със сигурност сте чували за нея...

Events преди 6 години

Сега вече имате възможност да я видите на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ с премиерни дати 22 и 23 ноември.

“ЧЕРНА КОМЕДИЯ“ е считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на 20 век. Още с първата си премиера в Националния театър в Лондон през 1965 година, спектакълът се превръща в истински хит, а скоро печели и публиката по целия свят.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ” е един безумен фарс, който се разиграва… на ТЪМНО. Да, имено ТЪМНОТО е в главната роля на комедията. Но какво се случва когато ТЪМНОТО е СВЕТЛО, а светлината се превърне в мрак? Логичният въпрос „На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда?” е в основата на онзи механизъм, който през цялото действие на спектакъла провокира смеха в „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”.

Една на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властния баща-военен (Георги Къркеланов), един изтънчен съсед (Владислав Виолинов), една пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат-милионер (Моню Монев-гост). Както във всяка добра комедия и в тази героите се оплитат в смешни ситуации, а недоразуменията в ТЪМНОТО са причина за още по-комични обърквания.

Режисьор на спектакъла е Иван Урумов, който споделя: „Пиесата „ЧЕРНА КОМЕДИЯ” е изключителен образец. В такава комедия се изисква особен вид концентрация, изобретателност и много добри актьори, каквито със сигурност ще видите на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“.

„ЧЕРНА КОМЕДИЯ” – ще паднете от смях, а отговорността за това, редом с актьорите и режисьора, споделя и целия творчески екип на представлението: Мария Диманова – костюми, Добрин Векилов-ДОНИ – музика, Камен Иванов – пластика.
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.