Следва

Българската гордост: Триумфът на Гришо в 25 кадъра

Всички под ножа 2017: Поверително с доцент Василев/ВМА part 2

Hello, I am NEW! part 2

Health преди 6 години

В продължение на вчерашния опреснително-отрезвяващо-очароващ курс по пластични интервенции с един от най-добрите специалисти по темата у нас - доцент доктор Владимир Василев - Началник на отделение по пластична хирургия във ВМА, София, днес идват новите любопитни факти. Кръстосайте крака, отпийте глътка кафе и се отдайте на ИДЕЯТА за и ДА/НЕ-тата относно пластичната хирургия...

V.S: Кои други операции, освен ринопластиката и корекцията на бюст са най-популярни в момента?
B:
Липосукцията, но държа да отбележа, че това не е метод за отслабване. Има методи ЛПГ, които се използват за контуриране на тялото и изцеждане на мастните клетки, но ако след интервенцията човек се върне към предишните си навици на хранене, след месец се възстановява нормалното тегло. На местата, които са третирани няма мастни клетки, тъй като след процедурата те се редуцират, но на останалите части от тялото все още съществуват и ако не се спазва режим, третирани места остават вдлъбнати, а на останалите се пълнее.

V.S: Храненето след липосукция - къде се бърка?
B:
След правене на липосукция трябва да поддържате един начин на живот, в който да ограничите пълнеенето - спорт или редуциране на храната. Най-добрата опция е намаляване на храната на половин порция. Сега има изследвания, според които човек не трябва да приема повече от един протеин на хранене и не трябва да сменя протеина. Задължително трябва първото хранене за деня да е с протеин. По този начин се понижава кръвната захар. Ако започнете с въглехидрат, той покачва нивото на кръвната захар, което повишава и глада, и апетита.

V.S: Други модерни операции?
B:
Скули, очи, клепачи, уши. Скулите се оправят с филъри или конци. Конците са специални, които пречат на лицето да увисне и забавят процеса с около 5/6 години. Операцията протича с месна упойка, която се поставя на местата, където иглата влиза и излиза. Под кожата не се усеща болка.

V.S: Климатичните условия влияят ли? Зима под скапел добра идея ли е?
B:
Не. Само при липосукцията може да се създаде известен дискомфорт, защото се носят превръзки и не е удобно при много високи температури. Има ограничения само откъм удобството на пациента.

V.S: Има ли процедура, която предлагате само тук при вас?
B:
За кожни карциноми - това е хирургия за кожни тумори. В обикновената хирургия кожните карциноми имат възвращаемост до 10%. Тъй като клетките на кожния рак са разпръснати, не на едно място. При този тип хирургия се взима слой по слой и всеки се изследва. Така се намалява възможността за рецидив до 1%. Моята специализация е такава, дисертацията ми също. В България се предлага тази интервенция само при нас. На този етап процедурата не се извършва, нямаме достатъчно специалисти, но скоро ще възобновим практиката.  

Такъв тип операции коренно променя хората. Повдигат самочувствието и подпомага качеството на живот. Подлагайки се на подобна операция човек трябва да е запознат с всичко и да напълно подготвен, за да избегне разочарования!

Бележка на редактора: Като една типична жена не се сдържах да подпитам и за корекция на моя собствен нос, и няма как да не се изфукам, че не само ми отказаха корекция, ами и комплимент за него получих! Иначе казано - тръгнах си обогатена и доволна! 


Военномедицинска Академия (ВМА)
Адрес: София
ул. "Св. Георги Софийски" № 3
Тел.: 92 26 000
Факс: 952 65 36
Уеб сайт: www.vma.bg

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.