Следва

Tom Ford на широкия екран

Психология за родители

Идеята дойде от факта, че съществуват ваксини срещу грип, хепатит, а никой не се е опитал да предодврати детска престъпност

Books преди 14 години

В книгата си „Психология за родители”, Д-р Антонина Кардашева представя собствената си система за имунизация на децата от развиване на агресивно поведение в ранните години на израстване, базирана на дългогодишния опит като терапевт на авторката. „Идеята дойде от факта, че съществуват ваксини срещу грип, детски паралич, хепатит, а никой не се е опитал да предодврати детска престъпност, да кажем.”, разказва авторката. „Методиката, описана в книгата изработва психологични ваксини срещу импулсивност, деструктивно поведение или психично разстройство.” За да е максимално полезна за родителите книгата е изградена на принципа на „Не се сърди човече” – ситуациите са представени като поредица от ходове на достъпен език, а към новото издание на книгата даже е приложена играта „Черната кутия”, която допълнително улеснява читателите при усвояването на психологичните методи. В “Психология за родители” подробно се обяснява зараждането и проследява развитието на връзката семейство – дете и най-вече се дава отговар защо девиантното поведение се формира в семейна среда.

Антонина Кардашева е описала подробно по какъв начин родителите могат да подготвят децата си за пред епидемилогично състояние и защо ваксинирането е подходящо да предхожда развитието на трайните агресивни поведенчески реакции. Авторката тълкува подробно важни моменти от раждането на детето до неговото пълнолетие, през които родителите могат да предпазят децата си от проява на девиантно поведение или едновременно с това да им помогнат да израснат уверени в себе си и утвърждаващи се, за да са устойчиви и адаптивни към трудните социални условия. Ако си задавате въпроси като „Кога е подходящо да се помисли за моделите на родителско влияние? Кой в семейството задава нормата на поведението? Откъде се взима тя? Какъв е принципът за създаване на норма, спрямо който да определим отклоняващото се поведение на децата?” отговоирте ще намерите в тази книга. Освен това на страниците на “Психология за родители” могат да се прочетат текстове за трудностите на майките в периода на бременността, за страховете на бащите, за комуникативните взаимоотношения в семейството и училището, за влиянието на семейните тайни, за психичното здраве на родители и деца.

Второто издание на книгата “Психология за родители” се предлага вече в по-добрите елктронни книжарници, но може да бъде поръчана и директно от www.psihologiqzaroditeli.net1.cc като на този сайт можете да установите връзка и с авторката.
 

More from View Sofia

More Books