Следва

Камили с ботокс?

Мъже и кожа, кожа и мъже - красотата не иска жертви, а знание

Кога, защо, как и къде?

Face преди 6 години

Тенденцията, отдавна наричана метросексуалност, днес е все по-актуална, независимо от каквито и да било фактори, определящи функцията, ориентацията или положението на мъжа като индивид. Никога не сте твърде стари или твърде млади, или твърде каквито и да е, за да започнете с грижа за кожата. Няма нищо суетно или женствено в това. Мерките за поддръжка и грижа за кожата провокират козметичната индустрия да започне да произвежда все повече и по-ефективни бюти препарати за мъже. Това не се различава съществено от вдигането на тежести, кардиото или правилното хранене. Но, най-важното е да опознаете кожата си, ако още не сте я!


Малък ръководител за правилна грижа, момчета:

Ако имате нормална кожа: Тя остава без мазнина през по-голямата част от деня и не се изсушава лесно. Акнето рядко е проблем.

Мазна кожа: Кожата ви има мазни петна и естествен блясък. Често получавате акне.

Суха/чувствителна кожа: По-лесно се дразни от външни фактори, много е стегната или суха.

Комбинация: Представете си, че върху лицето ви има Т. Хоризонталната лента минава през челото ви, вертикалната стига до върха на носа. Това се нарича Т-зона. Момчетата, които имат комбинирана кожа, имат мазна Т-зона, но суха и чувствителна кожа по останалата част от лицето (главно бузите).

Остаряла кожа: Кожата изглежда увиснала, набръчкана и с възрастови петна. Вие сте прекарали много години без да се грижите за кожата си.

Ако се захванем за най-нужните „условия“, поддържащи кожата, можем да ги разделим на четири основни стъпки.

Стъпка 1: ПОЧИСТВАНЕ

КОГА: СУТРИН И ВЕЧЕР
Почистването на кожата е първата важна стъпка в целия процес. Минималната амплитуда между почистванията е един ден, разбира се. Всяка сутрин измивате лицето си с почистващ препарат за мъже, направен за вашия тип кожа. Почистването сутрин освежава, като премахвате натрупаната мъртва кожа. Преди лягане измийте лицето си за превенция от мазнините и други бактерии, които запушват порите цяла нощ.

КАК?
Измийте лицето си с топла вода преди почистване с препарат. Това отваря порите и помага за отстраняването на всякакви дълбоки замърсявания. Продуктът за почистване нанесете с кръгово движение. Не търкайте силно - кожата на лицето е много чувствителна. Когато приключите, изплакнете с хладка вода, за да затворите порите и след това изсушете. Никога не мийте лицето със сапун. Независимо от типа кожа, съставките са прекалено груби за лицето. Не бихте сложили дизел в резервоар за бензин, нали? Защо да използвате неправилния продукт и да причините ненужна вреда. Измиването на лицето повече от два пъти на ден е напълно ненужно. Говореийки за мазна кожа, свръхпочистването на себумните жлези (маслените жлези на кожата) действа като претоварване, създавайки излишна мазнина.

Стъпка 2: СКРАБ

КОГА: СУТРИН
Ексфолирането на лицето трябва да се извършва 1-3 пъти седмично след почистване в зависимост от вида на кожата. Мъжете с мазна кожа трябва да се ексфолират по-често, докато мъжете с чувствителна/суха кожа, по-рядко. Ексфолирането премахва мъртвите клетки, помага на новите, по-здрави кожни клетки да се разкрият, подобрявайки тена.

КАК?
Измийте лицето си предварително с топла вода и използвайте малко количество скраб, внимателно разтривайки го в кръгове около цялото лице. Фокусирайте се върху областите, където има мъртва кожа и натрупване - нос, чело и шия. Когато свършите, изплакнете с хладка вода. Никога не използвайте скраб повече от три пъти седмично и само веднъж на ден.


Стъпка 3: Хидратация

КОГА: СУТРИН И ВЕЧЕР
Хидратирането на лицето има многобройни предимства: прави кожата по-твърда, предотвратява загубата на вода и има анти-стареене ефект. Когато сте на възраст, дори да е едва в началото на 20-те години, клетките на кожата ви не могат да задържат толкова влага, колкото преди, най-вече защото тялото произвежда по-малко кожни протеини (колаген). Овлажняващите препарати хидратират и подклетките на кожата, стимулирайки ги да изглеждат пълни, осигурявайки млад и здрав вид на кожата.

КАК?
След измиване или почистване нанесете мъжки овлажнител по цялото лице. Обърнете  специално внимание на зоните около челото и очите. Нуждаете се от малко количество от продукта и леко разтриване. Ако имате суха кожа, може да се наложи отново да повторите тази стъпка следобед. Мъже с мазна кожа - не прескачайте стъпката на хидратация. Използването на малко количество хидратант за лице всеки ден ще държи нивото на мазнината под контрол и ще намали недостатъците.


Стъпка 3: Превенция

КОГА: СУТРИН И ВЕЧЕР
Какъв е най-лесният начин да имате страхотна кожа през целия си живот? Превенцията. За съжаление, за повечето мъже кожата е на последно място, когато става въпрос за цялостно физическо здраве. Превенцията започва с предпазването от слънцето и борба със стареенето, използвайки адекватни продукти.

КАК?
Нанесете крем със защитен фактор сутрин преди напускане на дома, а анти-ейджинг крем вечер, след ритуалите, споменати по-горе. Повечето слънцезащитни продукти се правят с някои доста подозрителни химикали и съставки. Когато се приберете вкъщи, най-добре е да си измиете лицето. Ако често имате тъмни кръгове или торбички под очите, мъжките кремове за очи са вашето тайно оръжие. Съставките им стимулират зоната около очите, намаляват подпухването и натрупването на течност. Най-добрите околоочни кремове за мъже съдържат кофеин: това е невероятен стимулант, който изцежда кръвта обратно в тялото.

More Face