Следва

Петъчна доза секс: Джейсън Люис

We love: Младо, свежо, пивко, от Пирин планина

Отново тук!

Food преди 6 години

Пиво, защото е пивко – златистото, газирано и непастьоризирано питие, което винаги ще поглъщаме с огромно удоволствие. Младо, защото винаги ще сме млади – независимо от възрастта, и винаги, когато жаждата ни за живот, освен за бира, разБИРА се, не стихва. Пиринско, защото винаги ще е свежо, от планината – в нея винаги всичко се променя за осем седмици така, както и кристално бистрото качество на специално филтрираната напитка от 3 вида хмел.

Защо Пиринско младо пиво е само в стъклени бутилки, на препоръчителна цена от 70 ст., които можем да върнем, след като утолим биропотребността си? Защото естеството и направата му налагат то да се предлага само и единствено в такива. Защо е непастьоризирано? За да запази изначалната си първична свежест и температура цели два лунни месеца. Защо се предлага в разфасовка от „едва” 330 ml? За да не затормозяваме главите си с пресмятания на енергията и калоричната стойност на изпитото от нас, които за 100 ml са само 148 kj и 35 kcal. Защо биричката е с потребителски срамежливите 4,4% алкохол? Защото така!

И понеже пролетният сезон - свеж, млад и жаден, ни връхлетя отново с пълни сили и разцвет, Карлсберг България логично откри своя нов бирен сезон с най-кристалното си предложение в портфолиото на бранда - Пиринско Младо пиво, на специално събитие в City Stage. В него колоритно участие взеха изкусните танцьори от Dance Station, очарователната Прея с готиния си глас и песни и най-добрият писател сред бившите футболисти Димитър Калбуров. А маркетинговият директор на датското пиво у нас Теодор Несторов сподели, на база проучвания, че новото непастьоризирано питие се харесва не само на почитателите на Пиринско, но и на повечето от любителите на бирата. И добави със заслужена гордост: “Резултатите от представянето на Пиринско през изминалите 12 месеца са категорични - Пиринско е най-голямата бирена марка у нас. По данни на агенция A/S Nielsen, през 2017 година марката постигна 19,8% пазарен дял в обем от общия пазар на бира в страната”.

През настоящата 2018 г. компанията инвестира в нови 2 млн. 330-милилитрови оборотни бутилки, поради увеличеното търсене през изминалите 2 години от появата му на пазара, а инвестициите за оборудване и технологична подготовка, необходима за производството на непастьоризираното пиво в пивоварната в Благоевград, са от 2 млн. лв. По наши скромни изчисления, излиза по левче на бутилка, което дори е повече от препоръчителната му пазарна себестойност. Cool!

За Карлсберг България https://carlsbergbulgaria.bg/

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер.

More Food