Следва

P.I.F. представят авторски театрален спектакъл

“Образите помнят вместо нас"

Фотографска изложба по случай 120 години от създаването на БТА

Events преди 6 години

Акцент в политиката на Фотофабрика са мащабните изложби на широкоформатни фотографии, експонирани в сърцето на София. Специалните сборни селекции на снимки, създадени за влиятелни агенции като Ройтерс, АФП, Гети имиджис, ДПА се наложиха като запазена марка на Фотофабрика. Петото издание продължава традицията да представя кадри от световния фотообмен, превръщайки минувачите в зрители и съучастници, но този път чрез снимките на едни от най-добрите български фотографи, работили за БТА.

На 30 април (понеделник) на Моста на влюбените, НДК в София ще бъде подредена изложбата „Образите помнят вместо нас”, посветена на 120 години от създаването на Българска телеграфна агенция (http://www.bta.bg/bg/).

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 30 АПРИЛ ОТ 12:00Ч. В ПРЕСКЛУБА НА БТА.

 


„Образите помнят вместо нас” е фото-разходка във времето, представена в 58 кадъра, избрани от най-големия фотографски архив у нас – този на Българската телеграфна агенция. Там се съхранява образната летопис (над 5 млн. снимки) на всичко по-важно, случило се в страната ни от 50-те години на миналия век.

Куратор на изложбата е доц. Георги Лозанов, който търси професионалното майсторство и естетиката в агитационната фотожурналистика. Интересува се от фотографиите като авторско постижение, независимо от техния обект. Следи превръщането на историята на общността в човешки истории, в преживяване, жест или поглед: „Докато фотографията прави историята, историята прави фотографията”

Не пропускайте тази среща с образи от нашето вчера!
Ще имате привилегията да се разходите назад във времето, когато всичко все още беше очакване и надежда.

Кога и къде:
• 30.04 – 13.05, Мост на влюбените (НДК)

• 14.05 – 30.06
120 ОУ „Г. С. Раковски”, бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви”
Национално музикално училище „Л. Пипков”, ул. „Оборище” 17

Допълнителна информация по темите и събитията от програмата на фестивала Фотофабрика ще откриете на сайта: https://www.fotofabrika.org/bg

Петият фестивал Фотофабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година. Фестивалът включва проектите: “Пет портрета”, финансиран от Столична програма “Култура”, ”България - поглед отвън, поглед отвътре”, реализиран с финансовата подкрепата на „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.; Национален фонд „Култура“; “Паметта на града - фотомаратон и изложба”, изпълнявани с финансовата подкрепа на Столична община Програма Европа 2018г. УниКредит Булбанк е дългодишен партньор на Фестивала.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?