Следва

Криси & Джон станаха родители ОТНОВО!

PVC обувките са тенденция, но дали не са ЛОШИ за здравето?

Обичаме ги, искаме ги, носим ги, но какъв ще е краят?

Health преди 5 години

Неоспорим факт е, че са много фешън, тренди и definitely a must have. С много любов разгледахме как всички ги носят, правейки It shopping list, свързан с тях. CHANEL или YEEZY, няма значение марката, важното е да са транспарентни и пластмасови. 

Да, говорим за PVC обувките, създаващи ефекта на премрежен поглед върху краката, в буквален смисъл. Пластмасовите обувки замъгляват вътрешността си от топлина, действайки като собствени екосистеми с кондензиращ ефект, причинен от загряването на босите крака. И докато така обути в любимите ни пластмасови обувки, живеем за модата, поставяме въпроса, дали имат негативно влияние върху здравето ни?

Според специалисти съществува известна опасност от пластмасовите обувки. Според Dr. Rock Positano, директор на Службата за нехирургично лечение на краката и глезените в болницата за специална хирургия в Ню Йорк, създадената безвъздушна среда, неподходяща за дишане на кожата, със сигурност е рисков и вреден фактор. „Кракът сам по себе си /без чорап/ в обувка, пластмасова или не, осигурява добра среда за растеж на бактерии и гъбички. Атмосферата е влажна, тъмна, с висока температура. Комбинацията от тези три неща създава опасна среда за крака в обувката. Добре знаем, че пластмасата е един от по-добрите трансфери на бактерии и зарази. Пластмасата в съчетание с токсична база, създадена от бос крак, води до сериозен дерматит.”

Друга рискова причина, създадена от носенето на пластмасови обувки е тяхната структура, за която д-р Positano разказва: „Пластмасовата обувка няма гъвкавост тъй като самият материал е много твърд и тежък. В следобедния период на деня, разбираемо и нормално е кракът да „нараства”, така че големината на стъпалото варира, а самият  процес е усложнен, поради носенето на точно такава материя. Кожената обувка има възможността за минимално разширяване, което създава лек комфорт при носене, но PVC изделията, не е така. Метафорично казано,  опит за побиране на 10 галона вода в 5 литра туба.”

Но говорейки за PVC обувките, намираме и такива с пластмасов ток, за кой специалистът отново има мнение: „Разбира се, че изработеният от пластмаса ток играе голяма роля за здравето. В случая създава се липса на абсорбция на ударите при ходенето, което предизвиква редица проблеми. Предимно започва с пренасяне на болката в главната кост на стъпалото, след което болката се пренася в коленете и гърба. Изхода от тези болки създава сериозни увреждания на костната система на цялото тяло, стабилността на скелета и затруднява ходенето.”

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.