Следва

We love: Youthiful Hydrate Me 2 Step Program

Beach ready: Кажете NO MORE на сухите и грозни лакти

Сега, когато хубавото време със сигурност навлиза в ежедневието ни, ясно е, че кожата трябва да е перфектна!

Beauty News преди 5 години

С увеличаването на градусите паралелно върви намаляването на дрехите и тяхната дължина. За да се чувстваме комфортно и свободни така разсъблечени, трябва да сме убедени, че кожата ни е в перфектно състояние по цялото тяло. Сред най-проблемните места е областта на лактите - кожата е суха и потъмняла.

Причините за нейно лошо състояние са сухият въздух, топлата вода, агресивните козметични продукти и подпирането върху лактите. Успокоява ни фактът, че нежеланата "слонова" кожа може да се премахне. Ето как:

ИЗСВЕТЛЯВАНЕ И ЕКСФОЛИРАНЕ С ЛИМОН

Ексфолирането е ключов елемент в грижата за грубатА кожа на лактите, тъй като премахва слоя мъртви клетки, който освен че не е приятен на допир, може да допринесе и за появата на тъмни петна.

Нарязваме един лимон на две еднакви части. Изцеждаме ½ и в получения сок добавяме една супена лъжица захар и половин чаена лъжичка олио докато добием смес, приличаща на влажен пясък. С кръгови движения масажираме лактите 2-3 минути. Измиваме с хладка вода.

С другата половина от лимона, разтриваме лактите. Важно е кожата да остане намазана дори 3-4 часа, след което се измива с хладка вода. Лимонът е естествено избелващо средство.

ОМЕКОТЯВАНЕ С ВАЗЕЛИН

1.Сухата кожа на лактите ще стане минало, ако редовно е третирана с вазелин. Непосредствено след душ нанасяме дебел слой вазелин върху лактите. Намазаната зона се покрива с парче плат. Оставяме вазелина да действа през нощта.

2. Ако вариант 1 не ни устройва, има и друга опция. Отново нанасяме дебел слой вазелин на засегнатите зони, след което увиваме с прозрачно фолио. Оставяме да действие  в продължение на един час. Лактите не се измиват, а излишното количество вазелин премахваме със салфетка.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪВЕТИ

1. В седнала позиция горната част от тялото трябва да се поддържа от гръбните мускули, а не от лактите.

2. Контролирана температура на водата. Горещата вода изсушава кожата, а най-засегнати са коленете, петите и лактите.

3. Кожата на лактите трябва да бъде ексфолирана поне веднъж седмично.

4. За овлажняване и омекотяване на кожата по лактите, препоръчва се:

Бадемово масло;
Зехтин;
Масло от Шеа;
Какаово масло;
Бебешко масло.

5. Ако кожата е раздразнена, червена или наранена, задължителна е консултацията с лекар-дерматолог.

More Beauty News