Българин грабна първата награда на Huawei Next Image Awards

Българин грабна първата награда на Huawei Next Image Awards

Вече са ясни всички победители в конкурса Huawei Next Image Awards за района на Централна и Източна Европа и Скандинавието...

На 10 септември 2018 г. бяха обявени снимките - победители в регионалния конкурс на Huawei – Next Image Аwards. Фотографи от 20 страни изпратиха 67 610 кадъра, над 6000 от които от България – една от най-активните държави, участващи в конкурса. Те събраха общо 956 326 гласа. Конкурсът беше разделен в 6 категории, като най-много снимки - 26 649, участваха в категорията Nature. За България обаче най-печеливша се оказа категорията Check-In, в която български участник с профилно име emiliobgr спечели първото място със снимката си “Sir Archibald”, с описание #sirarchibald and morning fog in Varna, Bulgaria.

Победителят взима всичко
Конкурсът предложи стойностни награди за всички победители. Наградата е голямо признание, както за участващите професионалисти, така и за аматьорите, като разбира се най-голямата награда за всички е признанието на хората.

Голямата награда в конкурса - Grand Prix Award, печели Rekapavo от Унгария със снимката си „Art & Leukemia”. Rekapavo е избран от журито сред много други участници, за да получи не само парична награда на стойност 10 000 евро, но и лаптоп MateBook X, както и фото екскурзия до Италия, озаглавена „Фотографска експедиция в Италия“, спонсорирана и организирана от National Geographic. Освен това, той получава специална публикация в престижното списание National Geographic.

Това е снимкaта, която е избрана от журито сред всички качени на сайта и е получила най-голям брой гласове от феновете.

Категории и победители
Носителите на първа награда във всяка от категориите, сред които и emiliobgr, печелят Huawei Matebook X, публикация в National Geographic, и 2000 евро.

Ето и имената на авторите с най-добрите снимки в отделните категории, които участваха:
Check-In – откриването на нови места и преживявания;

1 място в категория Check-in е за автора emiliobgr от България със снимката „Sir Archibald”

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.