Следва

#highonmatte от YSL

Gucci съживява бюти линията си?

Moodboard or ??!?!

Beauty News преди 5 години

От Gucci вече си имат нов акаунт в Instagram, а ние се чудим дали пък скоро няма да има грандиозна новина.

@guccibeauty е посветена на новини в областта на красотата. И именно на тази страница ще бъдат публикувана информации за нови продукти на марка, както и снимки от дефилетата и бекстейдж от рекламните кампании.

Новият профил в социалните мрежи започва с женски и мъжки портрети от различни жанрове и епохи. Има портрети на Fayum, японски гравюри и произведения на съвременни художници. Всички илюстрации са отражение на понятията за красотата на Алесандро Микеле, творческият директор на Gucci.


Любопитното е, че под всяко изображение има рецензии, написани от експерти в областта на изкуството, които ни помагат да проникнем по-дълбоко в образа и идеята зад него.

Gucci пусна първата си бюти линия през ноември 2014-та, сътрудничество между тогавашната креативна директорка Фрида Джанини и гримьорката Пат МакГрат. Линият включваше продукти за лице, устни и очи - луксозни, красиви и цветни. И оттогава... на никъде. Всъщност, разполагайки с толкова богати и разточителни дизайни, в които мнозина се кълнат, Gucci сякаш забрави за козметичната си гама, поне когато става въпрос за маркетинг и промоционална видимост, а и не само.

Реално, Gucci Beauty e една от малкото категории, на които Микеле все още не е посегнал. След като бе назначен за креативен директор през януари 2015 г., Алесандро направо революционизира марката, задвижи продажбите и направи Gucci един от най-успешните лейбъли на Kering след едва тримесечие. Креативният "побутна" и парфюмния отдел на къщата - дебютирайки аромата Bloom, заедно с една мечтана рекламна кампания, през 2017 г., а след това и Bloom Acqua di Fiori за Пролетта на 2018 г. Така, козметиката остава една от малкото области, в които Микеле все още не е наложил иновативната си визия, но по всичко изглежда, че това съвсем скоро ще бъде променено.


More Beauty News