Следва

Snakeskin

PFW Пролет/Лято 2019: Celine

déception...

Runway преди 5 години

"Много шум за нищо..." е абсолютното правилно описание на дебютната колекция на Еди Слима за Celine.

Френският провокатор замени Фиби Файло в началото на годината и, да сме честни, всички очаквахме промяна в къщата, но не чак толкова кардинална, която да изгони всички постоянни клиенти, оглеждайки се в стилните и издържани дизайни на 45-годишната французойка.

Първата колекция на Слиман за Celine, чието ударение на Е падна точно заради него, бе more of the same. Общо взето дизайнерът показа, че е надградил една идея кройките от последното си ревю за Saint Laurent за Есен/Зима 2017-та.

С две години по-късно ставаме свидетели на същит силно преувеличени 80-тарски силуети, пайети и дълбоки деколтета, но този път с лейбъл Celine. Модерната монахиня на Файло е заменена от младежката и trashy естетика на Еди, която се превърна в негова запазена марка още преди години.

Кожа, noir нюанси, силно усещане за кутюр, което, обаче, не допадна на самите притежатели на френската марка /LVMH/, които останаха силно разочаровани от дебюта на Слиман и парите, които са пръснали по него.

Skinny and cool отново е на пиедестал като бе и когато дизайнерът бе начело на Dior Homme, но силно се съмняваме то да допадне на бизнес дамите поклоннички на изчистените силуети на модната къща създадена през 1945-та година от Селин Випиана.

По-притеснителното е, че Еди изгони шикозните последователки на Файло, които ще се насочат моментално към Givenchy, но пък не успя да прикани отново милениал Gen Z общество да се кълне в новите му дизайни... защото - те определено не са... нови.

96 визии /повече мъжко, отколкото дамски/, които доказаха откровено нищо и силно ни разочароваха от Слиман, от когото очаквахме много, а може би точно това е била грешката ни, защото съдейки по последните тийз визуално преди ревюто, нещо в нас говореше, че ще видим едно леко подобрено дефиле на YSL от преди години... Е, точно това и се случи.

Цялата дебютната колекция на Слиман за Celine, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.