Следва

Старбъкс черпи по кафе от вчера!

Специален брой на списание AMICA e посветен на Хората

По повод своята 2-годишнината, екипът на списание AMICA подготви специален юбилеен брой. "Посветихме го на...

Events преди 14 години

Докато светът следи какво се случва с парите му, AMICA поглежда към хората.

По повод своята 2-годишнината, екипът на списание AMICA подготви специален юбилеен брой. "Посветихме го на смислените герои около нас. “Представили сме личности, които ни вьлнуват, които са ни любопитни, които бихме искали да срещаме по-често." казват от списанието.

Списание AMICA дава своята гледна точка към тях в духа на добрата журналистика и фотография. Героите на този проект са представени от също не по-малко интересни и любопитни личности. Певицата и дизайнерка Алекса Раева говори за известната си майка, актрисата Наталия Бардская.

Изпълнителният директор на Уникредит Булбанк, Левон Хампарцумян, влиза в ролята не само на разказвач, но и на фотограф за да представи своя приятел, италианският посланик Стефано Бенацо. Пламен Константинов, който наскоро с тъга сподели, че е вече „извън любимата си игра”, разказва за брат си Юлиян Константинов, оперният певец, който предпочита Джими Хендрикс пред Верди.

Найо Тицин и Александрина Пендачанска, застават пред обектива на Павел Червенков за да заснемат отново специално за AMICA прослуватата снимка, но 10 години по-късно.

Вицепремиерът Симеон Дянков излиза от костюма на министър на финансите и разказва за своето голямо американско приключение, наречено Керълин, за ливанската кухня и затова защо един мъж на 39 г. е предпочел да се завърне в България. А дъщерята на Людмила Живкова, Евгения, говори за жената до премиера Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, с която споделят възгледите си политика, бизнес и семейни отношения вече близо 15 години.

Найо Тицин и Александрина Пендачанска



Септември 1977 год. В стая номер 5 на Музикалното училище в София Найо Тицин Атанасов Нейков вижда две момичета, седнали на първия чин. Едното блондинка, а другото брюнетка. За първи път прави съдбовен избор - харесва си момичето с дългата гарвановочерна права коса. Година по-късно успява да влезе в телефонния й тефтер. На следващата сцепва челото й със снежна топка. Десет години по-късно стават гаджета за малко и двайсет след онази първа среща се женят. 1977, 1987, 1997 г.

Евгения Живкова за Цветелина Бориславова



Цвети е силна жена. Може би мъничко се страхува от самотата. Винаги е въздържана, но и много чувствителна. Отговорна и амбициозна в работата си. Когато не е пред прожекторите, е непринудена и винаги засмяна. Обича природата, с удоволствие поддържа градината в къщата на майка си. Често караме ски в Банско. Или просто обядваме заедно. Тя е сред първите ми приятелки, които ми помогнаха да организирам отново Асамблея „Знаме на мира”.

Пламен Константинов за Юлиян Константинов



Брат ми Юлиян сигурно е единственият оперен певец, който предпочита Джими
Хендрикс пред Верди. Голямата му любов е китарата. Свири страхотно рок, преди години имаше своя банда. Но накрая избра различна сцена. Сега често ми казва, че операта умира бавно. Героите вече са различни. Обаче той не драматизира. Брат ми е много артистичен. Обича българските филми, знае наизуст реплики от „Опасен чар” и „Оркестър без име”. Смятам, че е стилен мъж. Подбира гардероба си добре. Държи на обувките Prada, №45.

Още в броя „Хората” на списание AMICA:

Журналистът, чийто терефон тефтер е почти толкова известен, колкото тефтерчето на Левски, стига до сърцето на Силви Вартан и го показва първо пред AMICA.

Певицата Мария Илиева разказва за човека, който я е научил да говори с тялото си – танцьора Милен Данков, наполедък герой и във VIP Dance.

Нина Николина, която винаги събира интересни хора около себе си и ги провикира да се забавляват, посвещава една модерно хайку в AMICA на актьора Захари Бахаров.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?