Следва

Pre-Fall 2019: Thom Browne

Pre-Fall 2019: Roksanda

Когато изкуството посреща модата...

Runway преди 5 години

Известно е, че британската, а по произход сръбска дизайнерка Роксанда Илинчич, е огромен фен на изкуството. Организирайки най-различни изложби и аукциони, събирайки произведения на изкуството, а същевременно - непрекъснато изучавайки го, Илинчич твори и в полето на модата, базирайки се на него.

За пореден път колекцията на Роксанда е ориентирана към изкуството, по-прецизно към творенията на бангладешко-британската артистка Рана Бегум. Предложението за Pre-Fall 2019 избира прецизния тейлъринг, фееричността, вибриращите акценти и усещането за движение като основни точки.

Идеята, която предвожда дизайнерката, е създаването на модни продукти, движещи се заедно с фигурата, създавайки чувство за доминантност и завладяване. Множеството, изградено на базата на изискани тъкани, освен изчистената линия и паралелното драпиране, е артистично завършено с безброй нервюри, украса от цветя, абстрактни бижута и майсторска кожена галантерия.

Цветово колекцията е изработена в гамата на белите, сивите, бежовите и тъмносините нюанси. Вдъхновявайки се от определени творения на артистката, Илинчич обединява искрящи оттенъци на розово, оранжево, синьо и зелено, както и безброй флорални и абстрактни щампи като деликатен завършек.

Артистичната движеща се колекция на Роксанда - в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.