Следва

VJC VERSACE на фестивал в НДК

Най-скъпото ухание в света посрещнаха с шампанско Vip гости на Farenah

Виновниците за това са не кой да е, а Farenah Concept. В четвъртък вечерта в Champaign Hall в бутика официално бе представен...

Beauty News преди 14 години

Виновниците за това са не кой да е, а Farenah Concept. В четвъртък вечерта в Champaign Hall на бутика официално бе представен най-скъпият аромат в света, Clive Christian No 1, на избрани гости, сред коитo Мира Лазарова, Мария Конакчиева, Ивана Скендерова, изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка г-жа Мая Георгиева и куп отбрани дами и господа.

Действителна личност ли е Clive Christian? Отговорът е да! Клайв Крисчън е английски милионер и талантлив вътрешен дизайнер. Той е първият, който използва полилеите във всички помещения в дома, дори и в банята. За да декорира една ваша стая, е трябвало да си приготвите поне 20 000 паунда.

Историята на парфюмите започва, когато четири годишната му дъщеря Виктория намира малък зелен флакон на пода у дома. Никой не знае дали той е бил изпуснат там случайно или нарочно поставен като малко съкровище, но Виктория веднага се влюбила в аромата.



20 години по-късно обсебена от него, тя разбира, че е оригинал от парфюмерийната компания Crown, но не успява да се наложи на пазара, вероятно малко изпреварил времето си, борейки се с големите компании, с традиции и постоянни клиенти. Но Виктория не оставила нещата просто така. Затова през 2000 година баща й купува Crown и решава да възроди традициите на компанията – ненадминати качество и майсторство, символ на британски лукс.

Клайв и дъщеря му създават само три аромата, но с тенденцията да са най-добрите.



Първият е в зелен флакон и се нарича „1872” – годината, в която кралица Виктория дава изображението на короната си, за парфюмите на Crown, в знак на британско отличие. Той има свеж и лек аромат, подходящ за всеки ден и всякакви случаи. Сред съставките на аромата е Rose de Mai, рядко цвете, което цъфти само три седмици в годината, асоциирано с присъствието на ангел.

Clive Christian X. “X”, защото X е наименованието на женската полова хромозома. Съблазняващият ефект на динамичния парфюм се дължи на Египетски Жасмин. Изключително рядко цвете, което се събира по поречието на Нил само по тъмно, за да се запази уникалната есенция.

Clive Christian No 1. – най-скъпият парфюм на света според книгата на рекордите на Гинес. Той пресъздава пълният лукс. Подходящ е за хора, постигнали всички върхове в животът си, за много важни лични събития. Цената му се определя и от редките съставки, за добиването на някои като сандаловото дърво например, Клайв Крисчън е получил позволение от правителството на Индия.



Всяка година от дамския и мъжкия аромат се произвеждат по 1000 бройки, като всяко шишенце си има свои собствен уникален номер. Самият кристален флакон е с 5-каратов диамант и 18-каратов златен пръстен около гърлото, който има и висока колекционерска стойност.

За първият човек закупил парфюма има и лично послание от Клайв Кричън.
Можеш да го намериш във Farenah Concept, на цена от 8890 лв.

More Beauty News