Следва

Космически навигатор от Гал Сасон

Три любими дестинации тази седмица

Джули и Джулия е женски филм, но съществува опасност болшинството от господата да...

Events преди 14 години

1. Любим филм с любима актриса - Мерил Стрийп
Джули и Джулия
Julie and Julia


Език: английски, френски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, биографичен
САЩ, 2009, 123'
Режисьор и сценарист: Нора Ефрон
С: Мерил Стрийп, Ейми Адамс, Стенли Тучи, Крис Месина, Линда Емънд

julieandjulia.com

Cinema City, Cineplex, Арена Запад, Арена Младост
Премиера
От 13 октомври (вторник), до 15 октомври (четвъртък)

Още

2. Любима постановка с любим режисьор - Мариус Куркински
Жените в Народното събрание
театрална постановка




от Аристофан
Режисьор: Мариус Куркински
Сценография: Петя Стойкова
Музика: Мартин Каров
С: Александра Василева, Стефка Янорова, Милена Аврамова, Десислава Пашова, Йорданка Стефанова, Илка Зафирова, Петко Каменов, Благовест Благоев, Мартин Каров, Константин Икономов

"Аристофан е онзи, който свързва опиянението на античните хора и богове с осмислянето на битието и историята. Аристофан създава театър толкова векове преди нас, че сегашният зрител се прекланя и замисля пред драстичната липса на фактора "време" в театъра и човека. Как е възможно една пиеса, писана толкова отдавна, да бъде толкова жива и актуална. Строгата политика в нея, бликащите човешки отношения, завършените характери, комичните ситуации и пълната адекватност към съвременния свят показват колко велик е авторът. Колко велик е театърът в своята мисия да пренася това слово през вековете. Земните царства се сменят, но животът все не става по-благосклонен към човека. Създават се утопии, които винаги рухват от компромиси и престъпления. С усещането за края на времето да се върнем в началото на театъра. Сега, когато хората са в края на човешките си възможности, да се вгледаме в далечното минало, когато сме мечтали да станем хора, да създаваме добри светове."

Мариус Куркински

Сатиричен театър Алеко Константинов
Премиера
16 октомври (петък), Сцена Щастливеца, 19:00
29 октомври (четвъртък), Сцена Щастливеца, 19:00
7 ноември (събота), Сцена Щастливеца, 19:00


Още

3. Любима изложба
Международен проект На руло



Жанр: рисунки, видео
Мойра Жофрьон, Арън Милър, Гуинет Къли, Хауърд МакКлеб, Крис Макgили, Лиз Стрингфилд, САЩ; Франц Гратвол, Швейцария; Феликс Анаут, Испания; Мария Карлсларид, Сърбия; Станислав Памукчиев, Силвия Валентино, Пенка Минчева, Миряна Михайлова, Димитър Грозданов

Съюз на българските художници Шипка 6
1 октомври (четвъртък) - 16 октомври (петък), II етаж


Още


За тези и още събития виж на Програмата.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?