АРТ СТАРТ: МладиTE художници, които да следим през новата

АРТ СТАРТ: МладиTE художници, които да следим през новата

must see...

С ясното съзнание, че януарските уикенди не са най-благоприятното време за обиколки из галериите на София, ви подканваме, даже размахваме пръст, да идете на „Арт старт“.

За трета поредна година Гьоте-институт и галерия Credo Bonum организират проекта, в който представят най-интересни и обещаващи нови имена на сцената за съвременно изкуство.


Невена Екимова

„Арт старт: Млади художници, които да следим“ стартира на 26-ти януари и е цял месец, без няколко дни. И от инцидентна изложба в един от най-вялите откъм културни събития месеци януари „Арт старт“ се превърна в ежегоден проект, който цели не просто да „открие“ новите имена в художествената сцена у нас, но и да задава въпроси за това какво вълнува младото поколение днес и какво ще бъде изкуството на утрешния ден.

Изложбата представя млади художници до 35 години, които ни вълнуват и чието развитие ще следим с интерес и в бъдеще. Понякога това са художници току-що завършили Академията, друг път са хора, учили в чужбина и непознати у нас. Понякога са художници с вече ясна визия за това къде са и какво правят като автори, а друг път може да са все още плахи, но сигурни в заявката си към изкуството. Независимо от това къде се намират в кариерата си, селекцията цели да представи разнообразните аспекти, теми и медии, типични за изкуството в момента, да бъде моментна снимка на художествената сцена днес, да набелязва и търси тенденции и нови посоки.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.