Следва

Couture Spring 2019: Dior

Couture Spring 2019: Chanel

italian fever...

Runway преди 5 години

Миналият октомври Chanel превърна Grand Palais в плаж, по-реален от живота. За пореден път къщата пренася своите гости под слънцето, подписвайки средиземноморска вила и плувен басейн, докато във френската столица трупа сняг.

Тонът е зададен още от пролетно-лятното ревю за 2019-та, когато Карл показа дизайни за под средиземноморското слънце. Този път отново сме на морския Юг, а вдъхновението идва от 18-ти век с еклектичен ноу-хау подпис на Chanel.

Колекцията носи ултра изтънчен облик, белязан от смели бюти визии и грандиозни прически. На пиедестал са перата, бродериите и флоралните орнаменти, а красотата на елегантността от миналото е изкривена по един особено специфичен начин.

62 стилни креации, в които роклите са със сложни дантелени бродерии, тоалетите носят обемни флорални апликации, маншетите и подгъвите - облени в пера, и всичко - в цветовете на дъгата. За финал - условният образ на булката е в преливащ от камъни бански костюм и плувна шапка ала воал на главата.

Най-любопитно бе, че в края на дефилето вместо Карл Лагерфелд Виржини Виар, дясната ръка на Кайзера, се поклони на публиката и гостите, а той ЛИПСВАШЕ поради не разяснени причини.

Целият "италиански" кутюр на Chanel, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.