Следва

11-годишният Хъдсън ли ще наследи милионите на Лагерфелд?

"Тялото ви трябва да бъде безупречно...": Карл Лагерфелд кaза

Легендарен, Карл Лагерфелд почина днес на 85. Какъв беше, вероятно тепърва ще си отговаряме честно, като отделни човеци, и, общо, като свят. Но, така или иначе, казаното остава, наред с направеното. И докато си припомняме първата му колекция, както и най-доброто, сътворено в годините, си спомняме и как "изглеждаше" Маестрото през думите.

Celebrities преди 5 години


Циник и гений, легендарният Карл Лагерфелд издъхна в Париж на 19-ти февруари. Класик, ценител на красивото и прочут с острия си език, който умееше брилянтно да критикува всичко, което не се вписваше в представите му за идеалната красота, модният кайзер влезе в историята и с великолепните си колекции, и с резките си, често дори безцеремонни коментари. Преди няколко години, като подарък за 100-годишнината на Модна къща Chanel френският издател Flammarion събра изказванията на прочутия дизайнер в книгата The World According to Karl.

Следват най-готините изцепки на Маестро Лагерфелд, без които, както и да го гледаме от позицията на днешния ден и кончината му, той нямаше да е ТОЙ!

За дрехите на гостите на сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям: "Лоши пропорции, уродливи шапки, къси поли върху тлъсти крака".

За изменчивия свят на модата: "Това, което направих аз, Коко Шанел никога ни би го направила. Би го презряла".

За модните експерименти на Модна къща Chanel: "Аз съм вид нимфоманка в модата, която никога не стига до оргазъм".

За жените, които роптаят срещу много слабите модели на модните списания: "Те са тлъсти мумии, седящи на диваните пред телевизорите си с пакети чипс, обяснявайки, че моделите са грозни".

За мъжкия ръст: "Животът не е конкурс за красота, някои некрасиви хора са забележителни. Това, което ненавиждам, са гадните, уродливи хора... Най-лошите от всички уродливи са дребосъците. Жените могат да са невисоки, но за мъжете това е неприемливо. Това е и нещото, с което те самите никога не се смиряват - стават зли и им се иска да ви убият".

За диетите: "Тялото ви трябва да бъде безупречно. Ако не е такава ситуацията, купувайте си дрехи с по-малък размер и яжте по-малко".

За използването на кожа: "Фермерите са добри с кравите и прасетата, но след това неизбежно ги убиват. Те са дори по-лицемерни, отколкото ловците. Ловците поне не заблуждават животните с ласки... Не ми харесва, че хората избиват животните, но аз не харесвам и когато убиват хора, което, очевидно, е доста популярно по света".

За свободата на общуването: "Бъдете политически коректни, но, моля, не свеждайте всички разговори именно до политическата коректност, защото това е краят на всичко. Искате да е скучно? Бъдете политически коректни в разговора."

За конкурентите: "Спомням си една дизайнерка, която коментираше, че умните жени не носят нейни рокли. Очевидно е, че банкрутира".

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.