Следва

Стаята... и нещо повече

#tobeCOCOgirl: Теодора

COCO Dry Bar и COCO Nail House са от онези местенца, чиято атмосфера усещаш още преди да прекрачиш прага; чието настроение те зарежда позитивно поне до следващия разкрасителен „сеанс“ и чиято енергия е трудно да не те завладее…

Beauty News преди 5 години

Енергията на СОСО трудно се описва, но лесно се попива – усещането за този наш и ваш любим спот обаче не само витае във въздуха, носи го и всяко едно от #COCOмомичетата. Досущ като принцесите на Disney, всяка от дамите, носещи прозвището СОСО, по един или друг начин, с една или втора своя ценност са го заслужили като медал за храброст. Запознахме ви с Десислава и Анамария, а днес е ред на Теодора.

#tobeCOCOgirl е признание, което трябва да се понесе не само с цялата му слава, но и с всички отговорности, а Теди го прави. Позитивна, усмихната, зареждаща, успешна, фина дама – и това само от опознавателния ни разговор. Зодия Скорпион – сетивна и реактивна. Е, да разкрием и „голямата тайна“: Теди сбъдва мечти, точно както Гери и екипът й. Това ги събира, това ги и свързва.

Едва ли има жена, която не е гледала 27 Dresses, или която поне веднъж не си е представяла сватбата на мечтите си – дами, Теди е въплъщението на тези мечти и не можем да бъдем по-щастливи от срещата ни. За разлика от Джейн (Катрин Хейгъл), за единадесетте години професионален опит (в собствената си компания „Текама“)Теди е организирала внушителния брой от над 100 сватбени тържества (въпреки че не харесва много думата „тържества“, заради строгото й звучене). Подминала отдавна 27-те сватби/рокли, нашето #COCOмомиче признава, че „влезе ли в една приятелска компания, докато не ожени всички, не се успокоява“ – как да не я поискаш за приятел?! По професия е финансист, но по душа винаги е била организатор на събития, в свободното си време водолаз, а в душата си #COCOgirl, Теди ни разказва за пътешествието си, косата, обичаите, за Меган Маркъл и Приянка Чопра, куриозните случки, а цялата история увенчахме с бърз сватбен план по тема, вижте чия сватбена церемония орисахме>>>

View Sofia: Катрин Хейгъл си колекционираше рокли от всяка сватба, която организира, ти пазиш ли си по нещо за спомен, незадължително цяла рокля?
Теодора:
На първо място пазя спомени! С всички мои клиенти успявам да изградя едни чудесни приятелски взаимоотношения, които впоследствие и запазвам. Интересно е, че дори не ми се налага да „запазя“ нещо чисто материално като спомен от събитията, защото клиентите ми винаги правят едни толкова мили, емоционални и запомнящи се жестове в знак на благодарност. Това е най-голямото признание за труда ми – означава, че задачата е свършена. Та, да, не от всички клиенти, но си пазя някои неща. Те ми гласуват огромно доверие, поверявайки ми грижата и организацията за своето важно събитие, всичко се случва посредством много разговори, обсъждания, идеи, предложения, но най-важното в цялостния процес остава доверието. Ако го няма, нищо не би се получило.

V.S.: Това си е цяла рецепта за успех! Очевидно се доверяваш на COCO, а и те на теб, каква е магията там? Как се „запознахте“, покрай някоя COCO булка, може би?
Т.:
Не е далеч от истината – главното COCO момиче - Гери, е и магията, и причината! Философията на COCO много се доближава до философията, по която живея и работя самата аз – да превърнеш грижата за себе си в удоволствие. Както аз се грижа за моите клиенти, така и COCO се грижи за своите момичета. Това е основата и взаимната връзка на нашите и лични, и професионални отношения. Още повече, че Гери е първият човек, гласувал ми доверието да бъде мой клиент.

V.S.: Наистина ли? Тогава просто ще трябва да ни разкажеш всичко от-до!
Т.: 
Да! Може да се каже, че от събитието на Гери, компанията ми пое по тази „пътечка“ на превръщане на мечтите и желанията в реалност; на постигане на взаимно удоволствие от организацията и преживяването. Може да се каже, че първо СОСО беше мой клиент, а след това станах СОСО момиче. Водещото и при двете ни е „удоволствието“ – дали го предлагаме, или си го доставяме, е абсолютно равносилно, защото и двете подхождаме с еднакво обожание към нещата, които правим.

V.S.: Ами те затова и ви се получават! Какво е първото нещо, което „получи“ в COCO? Маникюр, педикюр, бретон, кичури? Имаше ли ГОЛЯМА промяна?
Т.: 
За да бъда откровена, тази коса е винаги вързана. Не знам защо, но в работата си имам чувството, че косата ми пречи и всъщност нещото, в което момичетата ме убедиха, накараха да повярвам и съответно променихме заедно, е именно, че тази дълга, здрава коса ТРЯБВА да се вижда. Трябва да е по-често пусната, в пълния си блясък. Нерядко подредена в къдрици… дадоха ми това самочувствие, за което съм им безкрайно благодарна. От момента, в който се пречупих, вече няма връщане назад – чувствам се толкова добре по този начин и се доверявам на момичетата напълно. Имат поле за изява, както се вижда. Винаги съм напълно убедена, че резултатът ще ме зарадва дори повече от предишния.

V.S.: А тя в действителност е доста дълга, откъде това притеснение? Повечето жени прибягват към какви ли не методи, за да постигнат такава дължина, а ти я криеш, защо?
Т.:
 Хаха, да, аз си я „отглеждам“, ако мога така да го нарека. Неслучайно де, имам желанието да я даря на една дама, страдаща от онкологично заболяване, и това е наистина приоритет при поддръжката на косата ми в момента.

V.S.: Направо ни зарадва, та това е страхотно! Ще вдъхновиш още дами с този си жест, нас със сигурност!

V.S.: С всяко следващо СОСО момиче, с което се срещаме, добавяме по още и още качества към „общата характеристика“. Току-що увеличи списъка, Теди, с какво още можеш да ни изненадаш въобще?
Т.: 
Надявам се да мога! (смее се) Ако тръгна да ви разказвам за всички малки кризисни ситуации, които е трябвало да спася, със сигурност ще ви изненадам. Едва ли можете да си представите с какво сме се справяли по време на сватби – скъсани панталони на младоженеца, затворени улици, неявили се гости… с всичко сме се сблъсквали – с всичко сме се справяли!

V.S.: Надяваме се, неявили се младоженци да не е имало.
Т.: 
Засега не, но знае ли се.

V.S.: Не можем да скрием любопитството си за някои от по-куриозните случки, ще ни направиш ли съпричастни?
Т.: 
Добре, но имена не споменавам, предупреждавам! Представете си перфектно ушит и скроен мъжки костюм, истинско съвършенство. Добре, но покрай невероятната емоция, танци, настроение и всичко останало, този костюм буквално се раз-па-ря! И то на възможно най-дискомфортното място…. можете да си представите. Виждам го това аз, веднага отиваме в тоалетната, заточих младоженеца го да стои там, докато аз кърпя. В крайна сметка се оправихме, разбира се, булката дори не разбра! 

V.S.: Ти си цял екип за бързо реагиране!
Т.: 
Хаха, всичко се случва, важното е да се справяме без много паника и суета.

V.S.: Нямаш нужда от почивка, защото се зареждаш от работата си, това го разбрахме, но все пак всяка жена ходи във фризьорския салон или на маникюр, за да си почине, да се поглези, да се почувства по-добре в кожата си. Усещаш ли тези емоции, прекрачвайки прага на COCO, или дори тогава не си даваш тази почивка? Колко неуморима е Теодора?
Т.:
 Първо, в момента, в който направя двете крачки, за да пресека прага, директно ми застава нещо под лъжичката и така, докато не си тръгна. С дамите от СОСО говорим на един език и това е незаменимо. Когато един човек избира с какви хора да се обгради, в частност аз, винаги се осланям на вътрешната си интуиция и ще ви кажа с удоволствие защо. Интуицията на една жена никога не лъже и когато тя има около себе си емоционални и позитивни хора, полагащи такива усилия тя да се чувства щастлива, красива и усмихната, какво повече й трябва?!

V.S.: Любимо кътче! Ние си имаме, кое е твоето?
Т.: 
Е, как кое – диванчето с малката масичка и макароните отстрани, след което може да се премине към леко шампанизираното вино… и да продължим нататък с красиви коси, нокти и грим!

Т.: Извън кръга на шегата, споменавам няколко щриха, които на пръв поглед могат да изглеждат незначителни, но в действителност завършват цялата палитра – много са съществени, защото именно детайлите правят разликата.

V.S.: Все за тенденции си говорим в Редакцията – има ли ги като явление в сватбите? Какви са и следваме ли ги?
Т.: 
Категорично има. Съдейки по настоящите Bridal колекции, най-тенденциозни са цветните сватбени рокли, което си тръгна като „движение“ още миналата година (синьо, пепел от рози, малко по-наситено екрю). За мен цялостната визия – роклята, грима, косата, бижутата – трябва да изразяват истинското удовлетворение на дамата; визията й трябва да казва: „Аз съм готова за този сватбен ден, защото за мен са се погрижили страхотен екип от професионалисти, и вече мога да тръгна по своя самостоятелен път!“

Т.: Интересна тенденция, която се наблюдава напоследък при сватбените събития, са бутиковите сватби – малко гости (до 50-80), което пък ни дава възможността да правим почти семейни събития и всеки да преживее събитието много близко до младоженците.

V.S.: Споменаваш цялостната визия, през COCO са минали не по-малко булки, отколкото през твоята агенция, работите ли заедно по постигането на тази вълшебна булчинска визия? А пък Гери бихме искали да попитаме какво наблюдава тя като тенденции сред булките на салона?
Т.:
 Да, ние работим много, много често заедно, което само може да ме радва. 
Гери Баева: Водещо при булките през последните няколко години е по-естествената визия. Винаги съветваме дамите на този ден да се чувствам комфортно и съответно им предлагаме такива варианти. Под комфортно невинаги разбираме най-удачно за времето, момента и повода. Например, ако една жена се чувства най-добре с пусната коса, не означава, че най-добрият вариант за сватбения ден е да е с пусната коса. Не налагаме мнение в никакъв случай – просто съветваме.

V.S.: Но това е и всъщност доста ценно – Теди съветва клиентите си, защото е минала през този процес доста пъти, вие също.
Гери:
Абсолютно – на едно лятно събитие булката трябва да изглежда перфектно не само по време на церемонията; трябва да изглежда добре от обяд до малките часове на нощта, през което време я очакват снимки, прегръдки, целувки, емоции, преживявания. Много дами не си дават сметка, че не биха искали да изглеждат зле в нито един от тези така важни моменти, а реално възможността е голяма. Затова и напоследък повечето булки избират косите им да са прибрани, незадължително на някакъв строг кок, но прибрани по начин, по който да не им пречат. При грима важи същото – колкото по-малко е скулптурирано едно лице, толкова по-нежно изглежда. Специално тази година тенденцията е равен тен, подчертан blush, нежен грим, може да има някакъв акцент като червило, но отново незадължително, защото все пак ще трябва да издържи едни 15-20 часа, което е почти недостижимо.

V.S.: През изминалата година безспорно най-големите и грандиозни сватбени събития бяха Кралската сватба на Меган и принц Хари и индийската приказка на Приянка Чопра и Ник Джонас. Едната много изчистена, класическа, все пак кралска, другата по-традиционна, по-разточителна, какво е експертното мнение по темата?
Т.: 
Между тези две, моят фаворит е Кралската, както казахте изчистена и класическа, без излишна помпозност. Определено повече се доближава до моето усещане и моята стилистика.
V.S.: Значи ти пожелаваме следващата Кралска сватба да я организираш ти! 
Гери: За кралски особи и не само! Най-голямото предизвикателство е да накараш некралска особа да се чувства като такава в сватбения си ден – това е голямото изкуство! Аз си признавам, че много се захласнах по роклята на Приянка – цялата дантела, всички орнаменти… направо се влюбих в тази пищност.

V.S.: Теди, сподели ни, че обичаш да работиш по теми и да ги разгръщаш в детайли заедно с клиентите си; каза, че си фен на нестандартното и приемаш всякакви предизвикателства с отворени обятия. Да речем, че ти поставяме тема сега, на момента и тя е COCO. Каква ще е концепцията за една COCO сватба?
Т.:
 Ехаа, това си е цяла тема за брейнсторминг! Знам какъв ще е шрифтът на поканите – тънък, фин италик. Аз съм „ЗА“ голяма луда сватба, с група на живо, с много коктейли, с много емоционални преживявания за гостите, никакъв ритуал. Като нюанси бих заложила на ментово зелено, млечно жълто и много, много леко бледорозово. Божури задължително.

Гери: Право в целта!

V.S.: Казваме си ДА!

More Beauty News