Следва

След култовите 180, 93 и 97 идва 270: Новите Nike Air Max

Пол Съридж се отказва от Cavalli

По стъпките на предците си...

 

All fashion преди 5 години

Едва две години, някоко колекции, а краят вече е факт... Следвайки стъпките на предшественика си Питър Дундас, британският дизайнер Пол Съридж решава да пусне криейтив юздите на Roberto Cavalli. Дипломантът на Central Saint Martins в Лондон дебютира на световната модна сцена 90-те в Calvin Klein, след което стана творец за Burberry, Jil Sander, Zegna, Acne Studios men, а последна в биографията му е флорентинската модна емблема Cavalli.

Творейки за няколкото линии на къщата, Съридж заживява с корените и „иконографията” на самата марка, инкорпорирайки ги, а едновременно и ъпгрейдвайки ги, до модерна, футуристична, драматична и максималистка степен. Малко след двугодишното фешън начинание в дамска и мъжка посока, с пост в официалния му Instagram профил, Пол обяви решението си да напусне магната Roberto Cavalli.

“Много обмислях това решение i стигнах до заключението, че мисията, за която дойдох тук, се е променила и навлиза в нова посока с нова перспектива. Иска ми се да се съсредоточа върху други проекти, които бях оставил настрана, за да изпълня целите си и тези на Roberto Cavalli Group. Беше чест и удоволствие да работя и творя за флорентинска компания с огромно и уникално по рода си богатство."

Pre-Fall 2019: Roberto Cavalli

Любувайки се като за последно на произведенията на Съридж, у нас се прокрадва надеждата, че който и да дойде не мястото му, ще съумее да спазва линията на предшествениците си - Дундас и Съридж.

Цялата Fall 2019 колекция ТУК.

More All fashion