Следва

Хоакин Финикс гуляе из Готъм в първия трейлър на Joker

КИНО КУЛТУРА - филмовата програма за месец Април

Кино в неделя

Movies & TV преди 5 години



07.04., 19:00, "АГА", режисьор: Милко Лазаров

Филмът "Ага" закри Берлинале, откри Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фести вече е готов за среща с публиката в Кино Култура / Kino Kultura.
Критиците споделят, че филмът на Milko Lazarov е един от най-силните български филми за любовта. Приказната красота е в борбата на човека срещу природата, силната семейна любов и болезнената раздяла. Диалозите са изградени върху метафори, които дават специален тон на целия филм.

"Някъде в ледената тундра на Сибир ловецът на елени Нанук и жена му Седна прекарват дните си в мир с природата и смирение пред задълженията си за прехраната и юртата си, водят лаконични диалози за най-належащото и си споделят магични истории и сънища в моменти на дълбока и трогателна интимност. Смъртта на Седна, крила болестта си, за да не тревожи Нанук, го запраща в града да търси отчуждената им дъщеря Ага, избрала да живее в новия свят."
 

14.04.,19:00, "СНИМКА С ЮКИ", режисьор: Лъчезар Аврамов

"Снимка с Юки" е обещаващо присъствие в европейското кино. Режисьорският дебют на Лъчезар Аврамов стъпва на силния разказ "Снимка с Юки" на писателя Михаил Пенков. Изборът на актьори заслужава силни аплодисменти - Руши Видинлиев, Кики Сугино, Серафим Тодоров, Димитър Маринов... Сюжетът се върти около младо семейство имигранти - японка и българин, които идват в България за ин витро процедура. Историята ще ви провокира да си зададете много въпроси. Това е и мисията на доброто изкуство – да задава въпроси.
 

21.04.,19:00, "ДЖЕБЧИИ", режисьор: Хирокадзу Коре-еда

"Джебчии" има номинация за Оскар и печели Златна палма в Кан. Обещаващо по японски! Какъв е сюжетът на филма? След една от джебчийските си акции из магазините Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално отказваща да приюти момиченцето, жената на Осаму се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, всъщност изглежда щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки...


ЦЕНА НА БИЛЕТ: 12 лева (включва чаша вино от специалната колекция на бара и комплимент)

Билети ТУК и в  "Кино Култура", ул. Сан Стефано 22

More Movies & TV