Следва

Новият хит на HBO "Еуфория" със Зендая е Т-У-К!

Фотографии на Антоан Д’Агата в България в Музея за съвременно изкуство

Корпус или екзалтацията да бъдеш...
 

Events преди 4 години

Антоан д’Агата– задълбочен изследовател на тъмните кътчета на човешката душа
и на всичко, което наричаме табу.

20.06 - 28.07.2019
Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство
Откриване: 20 юни, четвъртък, от 18:30 ч.
В рамките на фестивала ФотоФабрика ще бъде изложена инсталацията Корпус на Антоан Д’Агата. Той е фотограф в една от най-престижните агенции за репортажна фотография в света – Магнум.

Корпус е инсталация, съставена от звук, видео, текст и фотоизображения. Темите, по които Антоан Д’Агата работи, обикновено са определяни като табу: зависимости, секс, лични обсесии, проституция. Той често използва в работата си собствения си житейски опит: "Моята интимност е свързана толкова много с моята работа, а моята работа зависи толкова много от интимните ми преживявания. Всичко това е взаимносвързано."

Авторът умее да провокира зрителя, като въвежда в подсъзнателното, в интимното, без страх и свян, с известна доза воайорство. Жестокият свят, изобразен на снимките на този виртуоз,провокиралюбопитството на човека, който никога няма да прекрачи границата на табуто.

Антоан д’Агата е роден през 1961 г. в Марсилия. Напуска Франция през 1983 г., пътува по цял свят. В началото на 90-те се установява в Ню Йорк. Там се записва на курс към Международния център по фотография под ръководството на Лари Кларк и Нан Голдин. През това време работи като стажант в редакторския отдел на Magnum. След завръщането си във Франция, за около четири години, не се занимава с фотография. Връща се към професията през 1997г.

Само година по-късно издава първите си фотокниги: De Mala Muerte и Mala Noche. Почти веднага работата му започва да се продава от галерия Vu. През 2001 г., след публикуването на Hometown,печели френската награда за млади фотографи на името на Нисефор Ниепс. Следват още няколко фотокниги и три филма.

От 2008 г. е пълноправен член на Magnum Photos, а през 2009 г. излиза документален филм за него, озаглавен "Камбоджанската стая: Ситуации с Антоан д’Агата".

Публиката ще има възможност да разгледа изложбата „Корпус “ от 20 юни до 28 юли 2019 в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство, бул. „Черни връх” 2
Работно време: вторник-неделя, от 10:00 до 18:00 часа

Допълнителна информация, както и подробности по темите и събитията, които ще се състоят по време на шестия фестивал ФотоФабрика, може да откриете тук:
https://www.fotofabrika.org/bg
https://www.facebook.com/fotofabrika.festival

Шестият фестивал ФотоФабрика е част от Календара на културните събития на
Столична община за 2019 година и партньор на УниКредит Булбанк от своето основаване.

More Events

Вълнуващ 6-ти октомври за Театър „София“ - премиера на "Перфектни непознати"

Events преди 2 месеца

След дълга подготовка и интензивен репетиционен процес, спектакълът „Перфектни непознати“ с режисьор Стайко Мурджев е готов да се срещне със своята публика. Театър „София“ гостува на сцената на „Сълза и смях“, където ще станем свидетели на това как един сценарий за филм може да се превърне в споделено живо събитие, да се преобрази в театрален спектакъл