Следва

Смокингът в Новия/Стар Холивуд на Ralph Lauren

Няма скрито-покрито: Тес Холидей, бодипозитивизъм, Chromat на NYFW

Ralph Lauren и Brandon Maxwell настрана, погледите събира Тес Холидей, дефилираща за Chromat

All fashion преди 4 години

34-годишната Тес Холидей, публично заявила се неотдавна като пансексуална (пан- или омнисексуалност - сексуалното и/или романтично привличане към лица без оглед на техния пол и полова идентичност), стана звездата на Нюйоркската модна седмица, дефилирайки за Chromat. Като един от най-известните plus-size модели, участието й в презентацията не е никаква изненада и все пак държим да я отразим, най-вече заради настроението и заряда, които носят кадрите.

Тес превзема подиума в обръщаща я бяла рокля с принт, гласящ SAMPLE SIZE - от Chromat обръщат внимание на факта, че в света на модата sample size-ът (мостреният модел) най-често е нулевият, подходящ само и единствено за хора с ненормално слаби фигури.


Lunchtime shopping: 5 бранда бански с големи размери


Брандът Chromat, навършващ едва десетата си годишнина през 2019-та, е известен с активната си позиция по редица социални въпроси, а от Vogue дори го посочват като "модел за подражание", защото в презентациите му винаги присъстват модели от всякакви възрасти, типажи и националности.


Miami Swim Week 2019: какво се случва с плажната мода и други важни трендове върху голи тела


Самата Холидей не остава безразлична основно по върпосите, засягащи бодипозитивизма. Цитираме една от последните й позиции, изявена в защита на нанесена й критика в Инстаграм:

"Прекарвам по два часа в път, за да стигна до фитнес залата, където тренирам три пъти седмично. Не правя изключения. Така че не ми казвайте, че дебелите хора просто не са способни да спортуват, защото съм готова да докажа, че грешите във всеки един момент."

More All fashion