Следва

Art Act: Андрю Болтън, кураторът на най-големите модни изложби

Софийска градска художествена галерия представя "Отделени": Изложба на Васил Абаджиев

В съвременния индустриален свят, където социалните контакти стават все по-повърхностни, а технологиите заменят общуването, човекът потъва във вакуума на своята отделеност.

Events преди 4 години



Изложбата "Отделени" със средствата на фотографията изследва проблемите на отчуждението и самотата в модерното общество. Композиции, в които персонажите са обгърнати от тъмнина и безпокойство; портрети, в които лицата се разслояват на собствените си проекции – авторът Васил Абаджиев изгражда своите образи, използвайки драматизма на черно-бялото противопоставяне, за да внуши идеята за изолация, безпомощност и страх от бъдещето.

Върху този фон от тревожност и самота откроява и посланието на изложбата за нуждата от повече близост и съпричастност в съвременния свят.

Експозицията включва 30 широкоформатни монохромни фотографии и две видео инсталации.


Васил Абаджиев е роден през 1966 в Сливен. Завършил е магистърска специалност Живопис в Национална художествена академия. Има няколко самостоятелни изложби в България и множество участия в колективни изложби в България, Германия, Румъния и др. Занимава се със сценография и костюмография в театъра. Реализирал е над 30 сценографски проекта в България, Германия, Русия и САЩ.


Откриване: 5 ноември, вторник, 18:00 часа
Изложбата ще продължи до 8 декември 2019


 


 

 

More from View Sofia

Huawei открива едноседмична изложба с избрани снимки на български автори, участвали в конкурса InFocus Awards 2019

Events преди 4 години

Huawei открива едноседмична изложба - от 2-и до 7-и септември, с избрани творби на български автори, подадени за участие в регионалния конкурс за мобилна фотография Huawei InFocus Awards 2019.

Фондация Музис и Америка за България представят: Майстори на фотографията - Издание VIII: Улай: Аз другият

Viva 4 U преди 7 години

На 27 април, като част от платформата “Майстори на фотографията”, във VIVACOM Art Hall ще бъде открита първата изложба в България на Франк Уве Лайзипен – Улай: “Аз Другият”...

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?