Следва

Sofia Street Style: Равнис, мирно!

Темата на MET GALA 2020 is all "About Time: Fashion and Duration"

Възобновяване на историята на модата

All fashion преди 4 години

"Модата е неразривно свързана с времето. Тя не само отразява и представя духа му, а същевременно се променя и развива с него", с тези думи Андрю Болтън, кураторът на най-големите модни изложби в света, разкрива темата на MET GALA 2020.

Пролетната изложба на Института за костюми към музея "Метрополитън", известна като най-голямото събитие в модния календар, следвана от гала-спектакъл, ще бъде фокусирана върху времето. Освен основната цел – модата, събитието ще отбележи 150-годишнината на MET с абстрактната и безгранична тема About Time: Fashion and Duration - представена чрез 160 дамски силуета от последните 150 години в модата.

Вдъхновението за модното събитие на 2020-та година идва от филма "Орландо", по едноименния пътешестващ във времето роман на Вирджиния Улф, както и от теориите на Анри Бергсон от началото на ХХ век. Към креативното ръководство на Ана Уинтър тази година ще се присъединят Никола Гескиер от Louis Vuitton, Ема Стоун, Лин-Мануел Миранда и Мерил Стрийп, която ще направи историческия си дебют на MET Gala - не само като ко-организатор, а и като гост! Представяте ли си?!

Имайки предвид, че това е една от най-свободните за интерпретация възможни теми, тръпнем в очакване да проследим как ще се отнесат към дрес кода гостите. Опциите за нас са две - или твърде буквално, или просто нещо безвременно. Но това остава да разберем в първия понеделник на май.

More All fashion