Следва

Sofia Street Style: desperately seeking Констанца

Trend Report: #supersized

Go Big or Go Home

All fashion преди 4 години

Balenciaga

Максимата се отнася с пълна сила за случващото се при тенденциите за Есен/Зима 2019-та, а в това число, разбира се, попада жестокият 80-тарски максимализъм, но и не само. Оувърсайзд силуетите или иначе казано всичко като дреха или аксесоар следва да бъде преувеличено в своя размер. Измежду стотиците примери, които дизайнерите предоставят, най-лесно забележими, а и приложими в ежедневието, са големите палта и чанти.

Max Mara

Връхните дрехи с разточителен прочит се радват на обожание от страна на Balenciaga, Celine и Max Mara, където в три дизайна наблюдаваме три коренно различни прочита - puffer якето, което през изминалите няколко сезона е задължителен стрийт стайл елемент; класическото кемъл палто, което бива преразгледано в обемна интерпретация с макси дължина; както и кожата с косъм, тук специално еко такава, отново в забележително обемна кройка.


Celine 

Що се отнася до аксесоарите, то там също приковаващата погледа големина е за предпочитане. Микродизайните, които доминираха сред тенденциите за изминалия пролетно-летен сезон, започват да отстъпват по позиции за сметка на по-големите и всъщност доста по-практичните силуети. Приятни примери идват от имена като Bottega Veneta за Pre-fall 2019, Dior и Proenza Schouler за Есен/Зима 2019-та, а уличният прочит по темата също не закъснява. Стрийт стайл селекцията по време на провелия се през септември моден месец изобилства от добри примери затова как голямото палто е най-добрата находка за сезона, а придружаващата го оувърсайзд чанта, повече от умно решение.

Bottega Veneta

Dior 

Proenza Schouler 

More All fashion