Следва

Beauty Starter: Александра Шулман & защо носи много повече грим, откакто не е в Vogue

Кайли Дженър продаде мажоритарния дял от компанията си

Срещу доста тлъста сума, разбира се.

Beauty News преди 4 години

Най-младата self-made милиардерка току-що стана с едно $600 милиона по-богата. Да, след като 22-годишната Кайли Дженър, дъщеря на Крис и Кейтлин (Брус) Дженър, подмина цялата си рода в класациите на Forbes, също и Марк Зукърбърг, й остава само да се състезава по богатство сама със себе си.

Бюти магнатът продаде мажоритарния дял от козметичната си компания Kylie Cosmetics на конгломерата Coty - собственик на още грим и козметични марки като Covergirl, OPI, Rimmel, GHD и Clairol, за сумата от 600 милиона щатски долара.

Според The Business of Fashion, в колосалната сделка компанията на Кайли е оценена на $1.2 милиарда.


Ким Кардашян го измисли: тейп вместо сутиен


Въпреки че най-младата Дженър продава 51% от акциите в компанията си, тя и екипът й ще продължат да управляват проектите на компанията в креативната им част.

"Вълнувам се за партньорството с Coty, за да продължим да достигаме още и още от феновете на Kylie Cosmetics и Kylie Skin", гласи официалното изявление на Кайли. "Нямам търпение да продължим с креативния процес по всяка една от колекциите ни. Това партньорство ще позволи на мен и екипа ми да се фокусираме върху развитието на още продукти, докато изграждаме бранда като интернационална козметична сила."

Основното условие за изкупуването на дяла е разширението на компанията - и вътрешно, и глобално. От Coty планират да разширят дистрибуцията, както и продуктовата гама. "Щастливи сме да посрещнем Kylie в организацията и семейството ни. Да обединим креативната визия на Кайли и безпрецедентния консуматорски интерес с експертизата и лидерството на Coty е вълнуваща следваща стъпка в трансформацията и развитието на компанията ни. Също така ще помогне на Kylie Cosmetics и Kylie Skin да разгърнат пълния си потенциал", се казва в прес съобщението на Coty.

More Beauty News