Следва

Fashion Starter: Кралица Летисия, емблемата на модерния кралски стил

Имало едно време през 1995-та, Моника Белучи, Джани Версаче и...

Велик винтидж кадър, който бихме си закачили на стените отсреща, на ниво поглед, защото главните герои са истински герои на времето ни - два гиганта made in Italy.

All fashion преди 4 години

Имало едно време Моника Белучи, Джани Версаче и Жан-Мари Перие... това щеше да е началото на тази история, ако беше приказка за кутюр.

Annus domini 1995, сценография на ателието на Versace в Милано, на преден план - тялото на Моника Белучи, обвито в разкроена дълга рокля с ниско деколте, изпълнена в оранжев неон - абсолютна класика, достойна за всяка енциклопедия по история на модата.


Животът след 50: Моника Белучи по "без грим" в Рим


Зад Малена от големия екран, погледът на Джани Версаче, достатъчно сериозен, но и достатъчно забавен и разпознаваем, емблема на онова модно поведение, което позволи на леко подценяваната в онези години модна къща да се окаже тотално печеливш играч, дори и поради елемента на неочакваност, що се отнася до старите кучета в бизнеса.


Истории от живота: Eкстраваганцата, блясъкът и трагедията на Джани Версаче


Заснета от фотографа Жан-Мари Перие, митологичен художник на детайла, снимката на Моника Белучи и Джани Версаче заедно, между оптично белите колони и блестящия паркет в "храма на Медуза", е ярко винтидж попадение с незабавен саудаде ефект.

"Виновен" за този прелестен throwback е профилът в Инстаграм @NinetiesAnxiety, пълен с носталгични кадри. Самата идея за времето в средата на 90-те, в къщата на дизайнера, починал само две години по-късно, и супермоделът, суперактриса и супермама от Умбрия, облечена в негово творение, абсолютна икона, е в състояние да ни накара да мечтаем, да съзерцаваме и да искаме още красота наоколо си.

More All fashion

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 11 часа

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък. 

В навечерието на сезона: 7-те сватби на 2023-та, които запомнихме

All fashion преди 2 дни

На прага на сватбен сезон 2024, припомняме кой за кого се ожени/омъжи в последните 12 месеца, защото изящните звездни хрумки изобилстват. Докато Барбара Палвин и Дилън Спраус избраха интимна сватба в провинциална Унгария с малко гости, Тейлър Хил и Даниел Фрайър се ожениха във ферма, вдъхновена от западната култура в Колорадо.

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 6 дни

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".