Следва

Махараджа-шик в денди образите на Givenchy

Романтизмът в ежедневието на Valentino-мъжа

FALL 2020 MENSWEAR

Runway преди 4 години

Пиерпаоло Пичоли разглежда значението на романтизма днес, особено за мъжете, които се развиват извън шаблоните за това как трябва да се чувства и изглежда един мъж, под музикалния съпровод на невероятната FKA Twigs.

Идеята да въведе романтизмът в мъжкото ежедневие подтиква Пиерпаоло Пичоли да погледне menswear-а от съвсем друга перспектива, надскачайки ограниченията за дамски финес, феминин излъчване или пък напълно женски прочит. Колекцията набляга на изисканата мъжка линия, като основен акцент е характерният тейлъринг, но с доза кутюр и едновременно с това обогатен със спортно присъствие под формата на капитонирани якета, суичъри и раници.

В духа на романтизма, Креативният насочва внимание и към тъмната страна на красивото, хващайки се за dark усещането, интерпретирано в неутрална гама на предимно черни, бели и бежови тонове. Допълнението в цялото идва с присъствието на деликатната украса под формата на лога, калиграфични релефи на английската дума за любов - Love, както и апликации на цветя с оранжеви, червени и лилави оттенъци.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 23 часа

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 3 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.