Следва

We love: Орнела Мути с манекенски дебют

От нищо - нещо като кутюр, Viktor & Rolf

SPRING 2020 COUTURE

Runway преди 4 години

Концептуалните дизайнери създават пачуърк от отпадъчни мостри на платове, олекотяват силуетите, за да излъчват свобода и безгрижие.

Започвайки работа по пролетния кутюр, Виктор Хорстинг и Ролф Снорен изпадат в затруднение откъм наличие на платове - във възможно най-буквалния смисъл. След рециклиране и reuse сезони наред, "не беше останало почти нищо за ползване", казва Ролф пред WWD. "Единственото, с което разполагахме в ателието, бяха мостри, които доставчиците са ни оставяли през годините."

Абсолютно непокътнати, мострите, които никой не е пожелал да използва в определен минал момент, сега влизат в употреба на дизайнерското дуо - или поне тези от тях, които минават за "кутюр подходящи". Резултатът е зашеметяващ lineup от изцяло пачуърк визии със sustainable елемент.

Настроението е много младежко; царят небрежният шик и кукленската красота. Естетиката на цялото е допълнена от гумените сандали и чанти от съвместната колекция на Виктор и Ролф с бразилския бранд Melissa.

Лицата и телата на красивите момичета, сред които няма как да пропуснете и нашата Бел, са нашарени с татутировки - надписи като "любов", "мир", "цветя", вдъхновяващи цитати, Инстаграм #-ове и кратки мисли като "ти трябва да си промяната, която искаш да видиш в света", "Успехът не е край. Провалът не е фатален" и дори "Keep calm and get tattooed".

При Viktor & Rolf "елегантната икономия" е майка на кутюра - цялата колекция е в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.