Следва

#PowerDuo-то Миуча Прада и Раф Симънс: какво да очакваме от партньорството

"Liberté!", крещят моделите на Chloé

ЕСЕН/ЗИМА 2020

Runway преди 3 години

Креативната директорка на Chloé Наташа Рамзи-Леви е решена да направи есента много, много интимна - посредством колекцията си, разбира се. "Исках тази колекция да е много по-лична", каза дизайнерката бекстейдж. "Да бъде по-интимна. И тази интимност идва от прекрасното дамско креативно съсловие."

Рамзи-Леви визира тесния си приятелски кръг, три дами от членовете на който си колаборират с нея по шоуто. Скулпторката Марион Вербум посвети серия то златни тотеми на ревюто, Мариан Фейтфул работи по музиката, а Рита Акерман предостави пет архивни работи, които послужиха като принт за дрехи и аксесоари.

Колкото до това какво прави дрехите толкова интимни, трудно е да се определи - точно както е трудно да бъде дефинирана Chloé-жената. "Не искам да я дефинирам. Жената на Chloé е движение, нещо променливо. Жена, която си задава въпроси за света и се чувства свободна да изразява женствеността си (по различни начини)."

Наташа е фен на класиката и спортните й модели го доказват; тя също така вярва в силата на добре позиционираните детайли и набляга на тях във всеки удобен момент - контрастни яки, плакети върху ризи и рокли, бродерии върху полите и keyhole деколтета. Посоката на дизайна при плетивата отново е с отправна тока Класика: моделите и десените им са подчертано дискретни, но все пак отличителни.

И ние крещим "Liberté!" след бърза обиколка на галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си