Следва

360-градусовият сексапил на Mugler

Урок по nonchalance от Chloé

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Опитахме да я харесаме, не успяхме. Поне не всичко.

Въпреки че цялостното усещане от показаната в рамките на Седмицата на модата в Париж нова пролетно-лятно колекция на френския бранд Chloé е за лекота, показаното в своята цялост ни накара да поставим гриф "строго непожелано" на импровизирания в главите ни файл за модата на следващото лято.


Fashion Starter: Стопроцентовото попадение Наташа Рамзи-Леви


В новата "топла" колекция, подготвена под ръководството на шеф-дизайнера Наташа Рамзи-Леви, за която писахме подробно ТУК в рубриката ни Fashion Starter, темата е изяществото на женското тяло. То е показано наистина със стремеж към обхващане на цялата му нежност и прелест, като се разчита на играта на дължините и редуването на отворено-затворено по силуетите, а на някои трикотажни топове се четат иначе достойните надписи By the Grace of our bodies и Handle with Grace.

Извън това, ясно е, че дизайнерът продължава да изследва и надгражда под собственото си авторство стилистиката от края на 70-те години, с всичките им пастели, блузи с буфан ръкави, външни джобове, декоративни елементи като подаваща се изпод шортите подплата, рюшове около шията и солей, както и доста деним.

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.