Следва

"Камера! Работи, Място на снимките - София"

"Елбетица" - изложба на Греди Асса в галерия "Прегърни ме"

Галерия "Прегърни ме" – новото камерно пространство за култура на ул. "Георги С. Раковски" 63 в София представя "Елбетица" – изложба на Греди Асса, един от най-известните и изтъкнати съвременни български художници.

Events преди 3 години

"Усилието да се добереш до нещо като лоно на необхватната мистерия, изтъкана от митове, поверия, легенди, предания, въвежда в предверието на тайната на идентичността – национална, колективна, лична... Трябва да се изгубиш, за да се намериш, може би по-мъдър, по-омиротворен, по-благодарен."

Разнообразието на фолклорни практики се изгражда наново в настоящето и предава интерпретативния си ключ на бъдещето.

"В края на пътешествието е силата и уюта на света, в който живеем", пише авторът за творбите, събрани в новата му изложба.

Откриването е в сряда, 4 март 2020 г., в 18 часа и ще бъде отворена до 31 март. А в четвъртък, 5 март, от 19 часа на същото място може да бъде видян и документалният филм за Греди Асса "Другото земно кълбо", част от поредицата "Умно село".

Сдружение "Прегърни ме" е известно с ателието си, което от години работи с деца в неравностойно положение. Галерия "Прегърни ме" е естествено продължение и развитие на ателието – отворено, интимно, камерно пространство за изкуство, срещи, изложби, концерти, четения, представяне на книги, камерни театрални спектакли и кино, място за споделената любов към децата.

В това пространство артисти подкрепят с изкуството си таланта на деца в неравностойно положение. Каузата "Прегърни ме" подава ръка и помага на деца да видят светлина и бъдеще в живота си. Оттук може да започне спасението на едно дете.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 4 дни

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.