Следва

Double Trouble: един като Bottega, всички като Bottega

Анна Уинтур за отмяната на MET Gala, Тръмп и защо ще гласува за Джо Байдън

Легендарната модна редакторка с обръщение в отворено писмо от страниците на Vogue

All fashion преди 4 години

"Какво всички останали, и аз изпитвам COVID-19 кризата като серия от неочаквани събития, в която никой не знае със сигурност какво точно ще донесе новия ден. През цялата криза обаче, един факт остава непроменен, като че ли напук: Президентът Тръмп. Аз, като много от вас, съм ужасена от начина, по който той реагира на пандемията - оптимистичните и безпочвени увещания, че всичко ще бъде наред, хаотичната трактовка на забраните за пътуване и твърденията за "чужд вирус", нарцистичният маниер, с който той прехвърля отговорността и вината върху другите, неоткровеността му към американското общество и най-лошото - шокиращата му липса на емпатия и съчувствие към страдащите и уплашените. Междувременно, администрацията му се бави непростимо с осигуряването на тестове и лечение за нуждаещите се. Тези няколко последни седмица бяха напомняме - сякаш имахме нужда от напомняме - че Америка трябва да избере нов президент.

Мое лично убеждение е, че трябва да изберем Вицепрезидент Джо Байдън. Бях впечатлена от кандидатите на Демократите този сезон, но след решителната победа на Байдън на Super Tuesday, аз, като толкова много други американци, промених мнението си и заставам твърдо зад Вицепрезидента. Джо Байдън е мъж с характер и разполага с толкова много качества, от които, като общество, имаме отчаяна нужда във Вашингтон в момента: благоприличие, чест, състрадание, надеждност и, най-вече, опит. Знам, че ще минем през COVID-19, но от друга страна ни очакват още много предизвикателства - сред които е и безконечната борба с климатичните промени. Трябва да изберем президент, който е готов да управлява, който знае как да извлече резултати от Конгреса и който може да поведе страната ти по пътя към устойчивостта. А и какво успокоение би било да имаме президент, който поставя благосъстоянието на другите пред своето собствено, който не поставя себе си на първо място. Поради всички тези причини, с нетърпение очаквам да дам гласа си за Джо Байдън през ноември - и човека, с когото избере да се кандидатира (а той мъдро обеща това да бъде жена). Уверена съм, че тя ще бъде квалифицирана и "екипирана" с опита, който Байдън - както и всички останали - знае, че е нужен за тази длъжност. Денят за гласуване е близо.


Art Act: Андрю Болтън, кураторът на най-големите модни изложби


Денят, който няма да дойде скоро, е този, в който по график трябваше да бъде открита изложбата About Time в Института по костюмите към МЕТ. Поради неизбежното и отговорно решение на Музея Метрополитън да затвори врати, About Time и Галата няма да се проведат в уреченото време. Във времето дотогава ние ще ви предоставим ексклузивно привю на забележителната изложба в предстоящия ни майски брой."


Анна Уинтур - отвъд митичния образ на страховит моден редактор


Не за първи път, но за първи път толкова категорично и без задръжки се изказва Анна Уинтур по повод политическия живот в Щатите. Родената на Острова главна редакторка, е нескрит противник на президента Тръмп и не изпуска повод да направи хаплив, но не и безпочвен коментар. Анна Уинтур е иноватор поради ред на брой причини, една от които е прокарването на политически теми в съдържанието на модната Библия. Та, и това отворено писмо звучи повече като призив, отколкото като съобщение за отменената дата на МЕТ Гала 2020 - което, реално погледнато, беше съвсем очаквана стъпка на фона на случващото се.

More All fashion