Следва

Джиджи и Зейн чакат първо бебче, ето как започна всичко

"Надали ще се върнем към нормалния живот в следващите две години", казва Бил Гейтс

Бил Гейтс в интервю за Le Figaro

Health преди 3 години

Името на 64-годишния създател на Microsoft Бил Гейтс не губи почти постоянното си присъствие в потока от новини за коронавирус пандемията, обявена от СЗО през март тази година. Благотворителната фондация "Бил и Мелинда Гейтс" финансира голяма част от инициативите на Световната здравна организация, съответно неизменно е обвързана с действията и мерките, които предприема ръководството й. В скорошно интервю с Le Figaro американският милиардер говори за COVID-19 и завръщането към "нормалния начин на съществуване":


Мелинда и Бил Гейтс

"Няма да успеем да си възвърнем нормалния начин на живот по-рано от година или две. Можем да преминем тази първа фаза, като изградим система от действия, които да елиминират риска от връщане към експоненциалната фаза от прогресията на епидемията... Използвайки система за тестване и проследяване, лесно можем да идентифицираме най-засегнатите области и да ги контролираме. Няма как обаче да се върнем напълно към старите си занимания, защото хората са много угрижени от вероятността за инфекция, а това драматично изменя поведенческите модели... Дори разрешение от властите няма да ги върне по стадионите, докато не бъде доказано, че дадени лечение и ваксина предотвратяват фаталния изход от болестта."

*Изказването не е преведено дословно.

Предприемачът смята ваксината, в чиято разработка инвестира, за "Лека", от който се нуждаем, за да се справим с пандемията.

Отношението към СЗО също се измени драматично в хода на пандемията: нарастват съмненията относно независимостта на възгледите на организацията за ваксинирането. Доналд Тръмп, например, преустанови финансирането й.

Припомняме, че през 2015 г. Бил Гейтс предвиди пандемията по време на своя лекция, което самият той потвърждава пред Le Figaro.


Източник: ТАСС

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.