Следва

Какво да сготвим за Бъдни вечер по Цветана Манева. Сарми със сини сливи

Паста в Pastorant

И перфектното решение се нарича майсторски приготвена паста в ресторант Pastorant...

Food преди 14 години

Домашният уют, подплътен с ведри усмивки и топло обслужване, е копнежът на динамичния ден. Така завърши нашият петък в ресторант Pastorant – предпразнично, с много топлина, хубава храна и добро настроение.

Чудесен разказ за романтично пътуване, на няколко чаши червено вино в приятелска атмосфера за вечеря е това, което предстои да прочетеш и това, което ние изживяхме. Разбира се, за да е тематична, вечерята трябва да е традиционно италианска и приготвено с много страст. И перфектното решение се нарича майсторски приготвена паста в ресторант Pastorant.

Да уточним произхода на пастата може да се окаже по-сложна задача от тази за произхода на човека.
По време на пътуванията си в Китай Марко Поло открива пастата и я представя на италианците при завръщането си във Венеция в края на XIII век.

Или може би пастата е разпространена в средиземноморието по време на арабски завоевания на Сицилия.
Или стенописи в древните Етруски гробници от около 400 г. преди новата ера, изобразяващи специални сечива вероятно са били използвани за приготвянето на най-старата лазаня.

Или всъщност истината се крие някъде другаде. За да поемем отговорността за откритието на най-вкусната паста, ще споделим нашето преживяване на ул. Цар Асен 16.

Тайната на майсторки направена суха паста е в качеството на продукта, балансирането с точна твърдост т.нар. “al Dente” и подходящата рецепта.

Сред разнообразието от 11 вида суха паста в ресторант Pastorant, сред които ригатони, спагети, фусили, талятели и др. от най-добрите производители, можем да разграничим 3 типа.



Семплите т.е. без сос, а на основата на зехтин препоръчваме на дамите, привърженици на здравословното и диетично хранене. Спагети Али Оли със зелена чушка, пеперончино, магданоз и босилек – истинско зелено преживяване за постещите сред нас.


 

В избора си на паста на основата на бели сосове се насочваме към пене с горгонзола, крем сирене, зелен фасул и мащерка.



А за господата нека предложим гурме изкушението, наречено спагети с гъби, прошуто, сушени домати и лук в лек сос от сметана и марсала, салвия и мащерка. И чаша червено вино.


 

Фусили с пресни домати, скариди, чесън и босилек избираме за представител на пастите с червени сосове.

Да консумираш паста с лъжица или без, с бяло или червено вино, като предястие или основно ястие е избор, който не крие рискове, защото не е регламентиран. Но да попаднеш на истинска добре приготвена паста е предизвикателство, което имахме честта да преживеем.


Мястото е ресторант Pastorant, ул. Цар Асен 16 , съчетало в себе си домашния уют, топлата атмосфера и истинска паста!
 

More from View Sofia

More Food