Следва

Отегчени богаташи купуват гигантски диаманти

Което се е купувало, пак се купува: Bottega Veneta се харчи с ръст в кризата

Даниел Лий for the win!

All fashion преди 4 години

Модният конгломерат Kering сподели публично финансовите резултати от първото тримесечие на 2020 година, които, предвид ситуацията, очаквано са по-ниски от планираните. Общият спад в продажбите на компанията се оценява на 15,4%, но по-интересното е от какво се формира тази цифра. Така, например, флагманският бранд на корпорацията - Gucci, бележи спад с 22,4%, по-лоялна се оказва аудиторията на Saint Laurent, които бележат намаление с 12,6%, а най-най-верни на идеята за добра мода се оказват феновете на Bottega Veneta. На италианската марка не само се удава да запази обема на продажбите, но и ги увеличава с 10,3%.


Double Trouble: един като Bottega, всички като Bottega


По-детайлният преглед на отчета на Kering показва, че успехът на Bottega Veneta се обезпечава основно от два пазара - северноамериканският (ръст 31,3%) и западноевропейският (ръст 25,4%). Да се удържи фронтът с числата в това нестабилно време помагат и откупките на байърите, договорени още в края на миналата година.

Общо взето, цифрите говорят за едно основно нещо - квадратните върхове на обувките, "чантите-баклавички" и фирмената плетка intrecciato продължават да са високоценени в арсенала на модерните платежоспособни жени, а Креативният директор на марката Даниел Лий ще трябва да продължи да измисля дизайни-бестселъри, за да задържи удивителните темпове на растеж. Нещо, което той умее добре.


Случаят Даниел Лий – вундеркиндът на Bottega Veneta


More All fashion