Следва

Стил урок на седмицата: монета на колиета

Майкъл Корс напуска седмицата на модата

Дизайнерът няма да представи пролетно-лятната си колекция за 2021 г. по време на Нюйоркската седмица на модата.

 

All fashion преди 3 години

Michael Kors Collection Пролет/Лято 2020

Въпреки настоящата обстановка с коронавируса, планираните за септември модни седмици не са отменени, но Майкъл Корс решава да се оттегли от графика й. Американският дизайнер е един от символите на Нюйоркската модна седмица, затова и решението му да не представя този сезон идва като шок.

Michael Kors Collection Пролет/Лято 2020

Това обаче не означава, че нова колекция за Пролет/Лято 2021 няма да има - напротив, Корс избира презентирането й да се случи извън официалния сезон и не под формата на дефиле някъде между средата на месец октомври и средата на ноември. От бранда излизат с изявление, че също така преустановяват круизните и pre-fall колекциите, което означава, че усилията на бранда ще се съсредоточат около само две колекции годишно, а самият Майкъл споделя следното:

"От дълго време насам си мисля, че модният календар има нужда от промяна. Вълнуващо е за мен да наблюдавам отворения диалог в модното общество относно календара - от Giorgio Armani до Dries Van Noten, Gucci и YSL, както и големите ритейлъри - трябва да намерим начин да забавим процеса и да подобрим начина, по който работим. Разполагахме с достатъчно време да помислим и анализираме и смятам, че мнозина са съгласни, че е време за нов подход при една нова ера."

More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 4 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.