Истории от живота: Оливия де Хавиланд, последната дива на Холивуд

Истории от живота: Оливия де Хавиланд, последната дива на Холивуд

Вероятно последната от Дивите на Холивуд, Оливия де Хавиланд, звездата с аристократична осанка и класическа хубост почина в събота в дома си в Париж. Ливи, както я наричат, бе на 104. 


Оливия де Хавиланд в промоционален кадър към "Отнесени от вихъра" (1939) като Мелани Хамилтън

Всъщност госпожа де Хавиланд, с която светът се запознава след ролята й на Мелани Хамилтън в шедьовъра от 1939-та "Отнесени от вихъра", впоследствие прави невероятна филмова кариера, увенчана с две награди Оскар и още куп признания, и белязана от силно социално влияние върху историята на холивудска кинематография (Ливи е сред най-ревностните привърженички на свободното договаряне на актьорите относно хонорарите им, твърде далеч от възприетите по онова време прийоми на филмовите студия).

Дребничката (висока 155 см), много фина актриса, прави актьорския удар на живота си, партнирайки си с невероятните Кларк Гейбъл, Вивиан Лий и Лесли Хауърд в екраницзацията по романа на Маргарет Мичъл "Отнесени от вихъра".


Де Хавиланд в The Heiress (1949) - една от двете продукции, за които печели Оскар, с Монтгомъри Клифт, в средата, и Ралф Ричардсън

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.