Следва

1 MILLION PARFUM - леко солената кожа на любимия, директно от Paco Rabanne

Защо е такъв хит маслиновото масло в козметичната индустрия?

Експерти обясняват защо и как Маслиновото масло се превърна в една от най-търсените козметични съставки

Beauty News преди 3 години

Зехтинът е неизменна част от модерната кухня - това е безспорен факт, който не подлежи на обсъждане. Бюти експерти на WWD обаче обясняват защо Маслиновото масло изведнъж се превърна и в толкова популярен и търсен продукт и в козметичната индустрия.

Редно е да уточним, че разлика между зехтина и маслиновото масло на практика, както и се предполага, няма. За разлика от кулинарията обаче, където продуктът се именува зехтин, според група специалисти, в козметичната индустрия следва да се назовава маслиново масло.

Да се върнем на темата: според екипа от специалисти, особено повишаване в интереса и търсенето на маслиново масло се наблюдава от началото на пандемията - всички си бяхме вкъщи (някои още са), съответно и разполагахме с много повече време да се ровим за тайни рецепти, да експериментираме и да се убедим от първа ръка в достойнствата на различни съставки.

По данни от вътрешния проучвания на много козметични производители маслиновото масло е ценно за здравето, благодарение на съдържанието си: богато е на антиоксиданти, Витамин А, D, K и Е. Ето защо на пазара се появяват все повече масла за тяло и почистващи кожни препарати с богато съдържание на маслото.

От WWD изтъкват още, че сред населяващите Средиземноморието да заимстват продукти от кухнята в ритуалите си по грижа за кожата, не е нищо ново и в действителност се практикува от много дълго време.

Ето и някои от най-популярните продукти със съдържание на маслиново масло:


Zero-G изглаждащ околоочен крем от CultBeauty (15 ml), 36 лева


Лосион за тяло Mario Badescu от Beauty Bay (177 ml), от 21 на 15 лева


The Olive Branch душ-гел от Lush (100 г), 14,25 лева


Подхранващ почистващ лосион за лице и тяло Tata Harper от CultBeauty (125 ml), 155 лева

More Beauty News