Следва

50 е по-хубаво от 30 с 5 златни правила

Най-красивите прически на 70-те: от къдрици до супер прави хипи коси

Нежни къдрици или права хипи коса? 70-те години на 20-ти век са епохата на креативните противоречия. Ето и прическите, от които може да се вдъхновим:

Hair преди 3 години

От визията на вълни с рошав бретон до шаг. После следва и прочутият "фликс“ стил, увековечен в телевизионния сериал "Ангелите на Чарли“, дефиниран от бретон и път в средата. Това са прическите, характеризиращи 70-те години, десетилетие, в което британските фризьорски салони "Toni&Guy“ създават прическа, която може да се носи по пет различни начина, демонстрирайки как този период е най-капризният от всички.

Вълнообразни и обемни: най-популярните прически от 70-те

Креативността не се ограничава до разкрасително разресване на главните герои от сериалите или до обемните чупки с изправени краища, сресани настрани, за да придадат максимален обем на косата. Седемдесетте са много повече. Продължаваме темата за вълнообразните къдрици със средна, дълга и етажирана дължина на косата, техника, която става задължителна, за да се достигне максимална вертикалност. Бретонът започва да изпреварва тенденцията от следващото десетилетие: обработен с кръгла четка, той служи, за да създаде хармония с акцент върху ефирността.

Боб и геометричните форми

Визиите от 70-те години обаче живеят в изключително противоречие. Например, друга прическа от този исторически период изисква свръх изправена коса, като тази на Джейн Бъркин или Франсоаз Харди. Тази визия бива подобрена с кичури с графични щампи. Това е триумфът на хипи тенденцията, но и на първите експерименти в областта на геометричните форми с прическа паж (боб), която има супер бляскав завършек. Отново се представя на модните подиуми като наследство от миналото, което все още се харесва (и то много).

В актуализирания си вид, пажът се трансформира в шлем със заоблени форми, типични за прическата "на паница”, видяна на последното шоу на Артър Арбесер, само за показно. Бретонът следва същата форма и перфектно оформя лицето. Накратко, това е хипермодерна "очертаваща прическа“, предназначена за тези, които обичат късата коса и искат да интерпретират тенденциите на легендарния период от 70-те, без да възпроизвеждат по-комерсиален външен вид.

Коса от 70-те: Chill Mullet

"Чил мълет" е в същата тенденция, къс отпред и по-дълъг отзад, което представлява ново тълкование на силуета (сега отново е супер популярен) с персонализирано етажиране, смесено с пастелни нюанси. Идеален е за тези, които обичат промените, женствеността и личността! Всъщност "Chillet” постига по-голям акцент благодарение на етажирания бретон с очевидно "небрежен“ завършек, сякаш косата е "вейната” от вятъра. И като говорим за цветове, седемдесетте години, както припомнят експертите на Жан Луи Давид, е десетилетието, в което платинено русото започва да диктува модата на много женствени и чувствени прически като например, тези на французойките Силви Вартан и Бриджит Бардо .

Супер къдрава

В заключение, има един период, започнал през 60-те и продължил през следващото десетилетие. Това е ерата на XXL обема. Свидетелство за това са прическите на Даяна Рос и Дона Съмър. Идеята е да се подчертае стойността на къдравата коса с визия, която извежда концепцията за обем на следващо ниво и която може да послужи добре на тези с подобна коса като на известните певици.

Всъщност седемдесетте оставят вратата отворена за хиляди нови идеи за прически. Невъзможно е да не намерите своя собствена за персонализирана реинтерпретация на супер блясък.

More Hair